hotel bell

Početkom sledeće nedelje, Leskovac domaćin prvog Festivala folklorne i tradicionalne muzike

Organizator Festivala je Crkveni ansambl “Branko“, a nadmetanje u pojanju crkveno-horskih i folklornih ansambala iz raznih krajeva Srbije i okruženja, počinje na Duhove, slavu grada Leskovca.

Festival će biti otvoren u ponedeljak, 13. juna, u porti Crkve Sveta Trojica, u 19 sati koncertom, koji, osim Crkvenog ansambla “Branko“, pripremaju i KUD “Panče Pešev“ iz Kumanova, Etno sastav “Miroslav Lale Stefanović“ iz Užica i KUD “Lemind“.

Drugi dan manifestacije, 14. jun, počeće defileom učesnika ulicama grada, od Kulturnog centra do Gradskog trga, gde će se, tokom 10-ominutnog programa, predstaviti neki od učesnika. Defile se nastavlja obilaskom muzeja i posetom crkvi Odžakliji.

Prateći program manifestacije čine Folklorna radionica za osnovce u porti Hrama Sveta Trojica, odnosno okrugli sto na temu “Crkveni sastavi i folklorne grupe u procesu kulturnog obrazovanja mladih, o čemu će govoriti muzikolog Nebojša Dimitrijević, a koji će biti priređen u Gradskoj kući, odnosno kući Bore Dimitrijevića Piksle.

U dvorištu Šop Đokićeve kuće od 11 sati će biti otvorena prodajna Etno postavka.

Festival se završava koncertom u porti Sabornog hrama. Nastupiće hor i orkestar Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini, niški Crkveni folklorni ansambl “Branko“, Etno sekcije muzičkih škola iz Niša i Leskovca, Hor mladih “Radojica Milosavljević Ica“ i guslar – jerej Milan Doderović.

Check Also

Opština Vlasotince finansira Romski bal – Zahtevi za sponzorstvo nemaju veze sa ovom manifestacijom, opštinom i Turističkom organizacijom

Poslednjih dana pojavile su se informacije da pojedini Romi obilaze privrednike u Vlasotincu i traže …

Оставите одговор