Početak školske godine u leskovačkim školama u skladu sa preporukama ministarstva

Pred nama je još jedan početak školske godine pun izazova.

Prethodne nedelje, član Gradskog veća mr Brankica Stamenković i predstavnici Školske uprave su održali sastanke sa aktivima direktora osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Leskovca.

Direktori škola su podneli izveštaje nadležnim odeljenjima o pripremljenosti za početak školske 2020/21. godine i predstavili modele nastave koje će sprovoditi u skladu sa uputstvima i preporukama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Na sastanku je bilo reči i o sredstvima koje će lokalna samouprava obezbediti za unapređenje higijensko-sanitarnih uslova, te novousvojenim finansijskim planovima škola.

Sve osnovne i srednje škole sa teritorije grada Leskovca spremno će dočekati 1. septembar u pogledu preporuka i epidemioloških mera kojih se treba pridržavati u cilju zaštite učenika. Suma koja se svake godine iz budžeta grada Leskovca izdvaja za sredstva za dezinfekciju i održavanje higijene obrazovno-vaspitnih ustanova je ove godine povećana kako bi sve škole na teritoriji grada ispoštovale mere za sprečavanje i suzbijanje širenja virusa korona. Ujedno će lokalna samouprava finansirati nabavku sve zaštitne opreme koja je neophodna za nesmetano i bezbedno izvođenje nastave.

Svesni da će okolnosti u kojima će se odvijati nastava biti drugačije nego inače, neophodno je da svako iz svog domena, kako lokalna samouprava, tako i roditelji i zaposleni u obrazovnom sistemu, pomognu školarcima da što uspešnije započnu novu školsku godinu.

Check Also

Saopštenje kabineta gradonačelnika u vezi zarada u kompaniji Jura

Kabinet gradonačelnika Leskovca reagovao je danas saopštenjem na pojedine tvrdnje o kompaniji Jura. Saopštenje prenosimo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *