hotel bell

Počeo još jedan Festival amaterske pozorišne režije – FAPOR

U Leskovačkom kulturnom centru otvoren je još jedan Festival amaterske pozorišne režije – FAPOR, 11. po redu.

Predstavom „Čeznem da vam kažem“, odnosno poetsko-muzičkim kabareom zvanično je počeo FAPOR, na kojem će tokom sedam dana trajanja biti izvedeno još pet predstava, ali i jedna specijalna „Čovjek visine“ na zatvaranju festivala.

Na festivalu se u ime grada Leskovca obratila Sanja Milošević:

„Leskovački hram kulture, Leskovački kulturni centar, ponovo nas je okupio pod svojim krovom, ovoga puta da uživamo u čarima Festivala amaterske pozorišne režije. Više od jedne decenije, tačnije po 11. put, čuveni FAPOR koji se u organizaciji Leskovačkog kulturnog centra, pod pokroviteljstvom Grada Leskovca i Ministarstva kulture, ponovo naš grad pozicionira visoko na mapi centara kulture u Srbiji.”

Pre početka kabarea prisutne je pozdravila i direktorka Leskovačkog kulturnog centra Sanja Conić i tom prilikom kazala da FAPOR ove godine poprima i međunarodni karakter.

„Pored pozorišta iz Srbije, festival ove godine poprima i međunarodni karakter, jer su sa nama i glumci iz Hrvatske. Darko Zloporubović, urednik scenskog i dramskog programa LKC-a, započeo je ovaj projekat pre 11 godina. Evo dokle smo stigli, a on i svi mi zajedno u našoj kulturnoj ustanovi se trudimo da ovaj festival bude sve bolji i da se za njega traži karta više. Narednih dana će sve odisati ljubavlju, požrtvovanošću i strašću, jer amaterizam to zapravo i jeste“, istakla je ona.

Na festivalu će biti izvedene predstave iz Despotovca, Beograda, Kruševca, Lebana i Marije Bistrice.

“Drago mi je što i mimo velikih centara postoje ovakvi festivali. Treći put sam ovde i 58. put izvodim ovaj kabare, koji je priča o mom životu i meni. Čestitam ovom kulturnom centru na 11. festivalu, rekao je večeras glumac Milorad Miki Damjanović na otvaranju.

Check Also

Za Leskovac zajedno najavio rešavanje problema vodosnabdevanja i pijace u Grdelici, ali i asfaltiranje puta do naselja Alište u Predejanu

Tema nove konferencije za medije grupe građana Za Leskovac zajedno bilo je stanje u Grdelici …

Оставите одговор