Home / DRUŠTVO / Počelo kažnjavanje! Leskovčani sinoć napustili kafiće u 21 i 50
hotel bell

Počelo kažnjavanje! Leskovčani sinoć napustili kafiće u 21 i 50

2.400 inspektora sprovodi kontrolu u ugostiteljskim objektima nakon 22 časa u svim gradovima i opštinama.

Najveći broj leskovačkih ugostitelja je odlučio da skrati vreme rada do 22 časa, a sinoć prvo veče primene kovid propusnica smo imali priliku da vidimo prizor „pražnjenja“ u jednom od popularnih kafića u centru grada. Tačno u 21 i 50 gosti iz kafića su polako odlazili. Među njima je bilo i onih koji poseduju kovid propusnice ali su se solidarisali sa drugima tako da je kafić u 22 časa bio potpuno prazan.

Sanitarne inspekcije su to strogo kontrolisale na terenu, istakla je ministarka državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije i predsednica Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor Marija Obradović i poručila da je sa MUP-om dogovoreno da njihovi pripadnici budu u blizini objekata gde se sprovodi nadzor i da prate situaciju.

Kažnjavanje onih koji nemaju kovid propusnicu, a nalaze se u nekom od ugostiteljskih objekata, počelo je sinoć od 22 časa. Kazna za pravno lice je 300.000 dinara, za preduzetnike 150.000, odgovorno lice u firmi 50.000, za kovid redara 30.000, a za gosta objekta koji je bez kovid propusnice 5.000 dinara.

Check Also

Koliko je Leskovac prihodovao od Roštiljijade?

Ovogodišnji prihod sa turističko privredne manifestacije Roštiljijada iznosi 6 miliona 530 hiljada 304 dinara. Ovo …

Оставите одговор