Početna / DOGAĐAJI / Počeli radovi na osvetljenju četiri leskovačka mosta

Počeli radovi na osvetljenju četiri leskovačka mosta

Pet meseci pošto su najavljeni, radovi na osvetljavanju četiri leskovačka mosta, danas su i zvanično počeli. Ekipu preduzeća “Lux“, zatekli smo na mostu kod Šumskog gazdinstva, kako poslednje metre žica i kablova, povezuje sa već postavljenim stubovima.

Ekipe preduzeća “Lux“, kome je ovaj posao poveren, već su postavile stubiće na mostu kod Hemijske škole, a oko podneva smo je zatekli kako kraju privodi isti posao i na mostovskoj konstrukciji kod Šumskog gazdinstva.

“ Završavamo povezivanje, a pravi efekat će se videti večeras, kada uključimo rasvetu. Od estetskog efekta, mnogo je važnije da će dva pešačka mosta biti osvetljena u večernjim satima i noću, što će kretanje pešaka činiti znatno bezbednijim. To važi i za most kod Hemijske škole, koji , sa prvim mrakom, postaje potpuno nebezbedan, a radi se o delu frekventn e saobraćajnice. Most kod Glavne pošte biće najlepše i najsvečanije opremljen, jer ćemo tamo postaviti rasvetu u boji, kaže Siniša Popović, direktor “Lux-a“, koji nadgleda radove.

Pre pet meseci, osvetljavanje mostova najavio je i gradonačelnik Goran Cvetanović, ističući da grad u ovaj posao ulaže 2,6 miliona dinara, te da će kroz projekat pešačka zona pored reke, dobiti na dodatnoj lepoti i atraktivnosti.  

S.Ć.

Pogledaj takodje

Skrininzi dojke i materice sa ciljem ranog otkrivanja raka u Domu zdravlja Leskovac

Povodo za jučerasnju konferenciju u Domu zdravlja Leskovac bio je projekat „Zdrava žena, zdrava nacija“ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *