Počele prijave za Omladinske kartice

U prostorijama Gradskog veća danas je održana konferencija posvećena raspisivanju javnog poziva za mlade od 18 do 30 godina radi ostvarivanja prava na omladinsku karticu.

Na konferenciji se obratio Stefan Kitanović, poslanik u Narodnoj skupštini, koji je ovom prilikom istakao da je raspisivanje javnog poziva važan korak ka izdavanju omladinske kartice.

“Grad Leskovac prvi je lokalni organ vlasti koji je pokrenuo ovu inicijativu i sproveo je u delo, pružajući mogućnost za dobijanje ove kartice svim mladim osobama. Pre dve godine, predstavljena je ideja omladinske kartice, a sada smo korak bliže njenom ostvarenju. Ova inicijativa privukla je pažnju i drugih lokalnih samouprava, što svedoči o njenom kvalitetu i potrebi za implementacijom u drugim gradovima. Sve procedure prate Pravilnik o načinu korišćenja usluga sa posebnim pogodnostima ustanova kulture i sporta od strane omladine na teritoriji grada Leskovca, usklađen sa Zakonom o mladima, kao i Strategijom za unapređenje položaja mladih grada Leskovca 2021-2025. godine. Cilj ove inicijative je da mladi budu svesni podrške koju im grad pruža, kao i da se podstaknu da se aktivno uključe u kulturne i sportske aktivnosti – kazao je Kitanović, dodavši da će se u Leskovcu uskoro formirati i Omladinski centar, u kome će mladi moći kako da uče tako i da se zabave.

Poziv je otvoren za sve mlade punoletne građane od 18 do 30 godina sa prebivalištem na teritoriji grada Leskovca. Prijave su moguće od danas, 15. marta, do 30. aprila 2024. godine.

Na linku ispod možete naći prijavu i mesta gde mladi imaju pogodnosti sa omladinskom karticom

Check Also

Istraživanje otkriva da snažni motori čine automobile podložnije nesrećama

Novim vozačima obično se savetuje da kupe jeftin automobil sa malim motorom kako bi stekli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *