Početna / DRUŠTVO / Počela druga faza radova na OŠ „Josif Kostić“, đaci se vraćaju u školu za 100 dana
hotel bell

Počela druga faza radova na OŠ „Josif Kostić“, đaci se vraćaju u školu za 100 dana

Postavljanjem tablem i uvođenjem izvođača danas su počeli radovi na drugoj fazi rekonstrukcije Osnovne škole „Josif Kostić“ u Leskovcu.

Iako je mali broj prisutnih radnika naveo novinare da pitaju izvođače da li će rokovi biti ispoštovani, Suzana Pavlović iz firme „Tončev gradnja“ je decidirano izjavila da će biti angažovan potreban broj radnika i da će svi radovi biti završeni u ugovorenom roku od 100 kalendarskih dana.

To praktično znači da će po obećanjima izvođača radovi biti završeni do 21. februara i da će sa početkom drugog polugodišta nastavnici, učitelji i učenici moći da se vrate u svoju školu.

-Ako se malo vratite u prošlost setićete se stare, oronule, žute fasade, neuslovnih učionica, hodnika, nestabilnih stepenica i fiskultune sale sa propalim podom. Rekonstrukcija ove škole je decenijama na listi prioriteta, ali se niko do sada nije usudio na taj korak. Da li je lako od propale zgrade napraviti savremenu školu po najvišim standardima? Naravno da nije. Problemi su bili sa projektom jer je zgrada bila u mnogo gorem stanju od procenjenog, što je moćda i normalno posle 165 godina postojanja. Nas su još više usporili zakonski propisi oko tendera i priprema dokumentacije. Nismo odustali, suočili smo se sa problemom i krenuli da ga rešavamo – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Prvi čovek Leskovca se još jednom izvinio pre svega učenicima i njihovim roditeljima, ali i svim zaposlenim zbog kašnjenja sa radovima.

-Zahvaljujem svima na strpljenju i razumevanju. U ovome smo zajedno jer svi imamo isti cilj: da naša deca, da naši unuci rastu i uče u najboljim mogućim uslovima. Uz najdublje izvinjenje vas obaveštavam da radovi na drugoj fazi počinju danas. Vrednost ovog projekta je 60 miliona i podrazumeva rekonsturkciju igrališta, postavljanje led osvetljenja u hodnicima i učionicama škole, postaljanje parketa u fiskultunoj sali i podova u učionicama, radijatrsko grejanje i parterno uređenje. Ro za završetak radova je 100 kalendarskih dana i početkom drugog polugodišta će učenici moći da se vrate u svoje učionice, ali mnogo uslovnije i prijatenije nego do sada – naglasio je Cvetanović.

Pogledaj takodje

Premošćavanje digitalnog jaza: Lap topovi i tableti osnovnim školama u 30 lokalnih samouprava

Osnovnim školama u 30 lokalnih samouprava, u okviru projekta „Premošćavanje digitalnog jaza u Srbiji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *