hotel bell

Počela distribucija 765 paketa pomoći koje je obezbedila Fondacija Ana i Vlade Divac

U hali Plavi paviljon na sajmištu danas je počela distribucija paketa pomoći koje je obezbedila humanitarna Fondacija Ana i Vlade Divac.

Ovim je nastavljen proces obezbeđivanja pomoći za one kojima je ta pomoć, posebno u uslovima pandemije, i te kako potrebna.

-Nakon 27.253 paketa koji su uručeni penzionerima i socijalno ugroženim licima, i 2.838 paketa od strane Ministarstva za rad, socijalna i boračka pitanja i Crvenog krsta Srbije, koji su bili usmereni prema svim romskim porodicama koje žive na teritoriji grada Leskovca, danas je stiglo još 765 novih paketa u naš grad. Paketi pomoći će ovog puta biti usmereni prema jednoroditeljskim porodicama (samohranim roditeljima), korisnicima narodnih kuhinja, višečlanim porodicama, stanovnicima nehigijenskih naselja, porodicama koje brinu o deci ili odraslima sa invaliditetom, pojedincima koji žive i rade na ulici. Tačnije, 600 paketa je namenjeno korisnicima Centra za socijalni rad, 100 Školi za osnovno i srednje obrazovanje 11. oktobar, 33 paketa udruženju MNRO, 7 paketa udruženju Ringeraja i još 25 paketa pomoći udruženju Žene za mir – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović i zahvalio na paketima pomoći koji su stigli preko projekta koji je Fondacija Ana i Vlade Divac realizovala u saradnji sa Grupom 484 i uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji.

Prvi čovek Leskovca je istakao značaj ove i sličnih akcija.

-Kako bi lakše prebrodili ovaj krizni period, koji je na izmaku, najugroženiji sugrađani dobiće pakete sa hranom i sredstvima za higijenu ukupne vrednosti od preko 1,9 miliona dinara. Jedan je vredan oko 2500 dinara. Sve ovo zajedničkim snagama radimo sa ciljem da pomognemo porodicama koje žive u otežavajućim okolnostima svakodnevnog života, jer smo svesni da im je potreba dodatna briga i podrška – naglasio je Goran Cvetanović.

U ime ljudi koji su dobili pakete pomoći obratila se Milena Miljković koja se zahvalila Fondaciji Ane i Vlade Divac, i gradonačelniku Cvetanoviću na pomoći i podršci.

Check Also

Opština Vlasotince finansira Romski bal – Zahtevi za sponzorstvo nemaju veze sa ovom manifestacijom, opštinom i Turističkom organizacijom

Poslednjih dana pojavile su se informacije da pojedini Romi obilaze privrednike u Vlasotincu i traže …

Оставите одговор