Početna / GRADOVI / Leskovac / PK Dubočica najuspešniji klub Gran prija u Zrenjaninu

PK Dubočica najuspešniji klub Gran prija u Zrenjaninu

Od četvrtka do nedelje trajao je jedan od najprestižnijih plivačkih mitinga u regionu – Zrenjaninski Gran pri.Ove godine, za titulu najboljeg plivalo je oko 400 plivačica i plivača iz 48 klubova iz: Srbije, Francuske, italije, Slovenije, Turske, Rumunije, Makedonije, Madjarske, BiH.

U ovakvoj konkurenciji, plivači Dubočice su fantastičnim trkama uspeli da se izbore za najuspešniji klub i osvoje 28 medalja, od čega čak 18 zlatnih, 7 srebrnih i 3 bronzane, ostavivši iza sebe daleko veće i starije klubove, Vojvodinu,Novi Sad, 11 april, Partizan, kao i klubove iz drugih zemalja..Najveći doprinos ovom uspehu dali su Nina Stanisavljević, Uroš Živanović,Bratislav i Marija Pešić, gde su Nina i Uroš oborili čak 40 nacionalnih rekorda, Uroš u kategorijama do 14- 15 godina, dok je Nina oborila dva apsolutna rekorda Srbije, na 50 prsno i 100 mešovito, a ostale u kategoriji do 18 godina.

Veliki doprinos ovom uspehu dali su i Obradović Iva i Ognjen, Stanisavljević Petar, Djekić Pavle i Milenović Nikola, koji su isplivali lične rekorde u više disciplina. Uspesi od pre dve nedelje u Skoplju, rangiraju PK Dubočica i grad Leskovac jako visoko na plivačkoj mapi regiona. Ovi uspesi su još značajniji, obzirom na činjenicu da skoro mesec dana plivači dva puta dnevno putuju u Niš na treninge zbog radova na našem bazenu.

Pogledaj takodje

U Leskovcu 4 nova slučaja Korona virusa, u Covid bolnici 35 pacijenata

U Leskovcu su u poslednja 24 časa potvrđena 4 nova slučaja Korona virusa, saznaje Dnevnik …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *