Home / DOGAĐAJI / Peksim fondacija domaćin 11. sednice UO Naled-a
hotel bell

Peksim fondacija domaćin 11. sednice UO Naled-a

Članovi Upravnog odbora NALED-a su tokom prethodne sednice doneli odluku da se narednih nekoliko zasedanja organizuje u prostorijama članova. Domaćin 11. sednice Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj bila je fondacija Peksim.

Tokom ove sednice gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je uzeo aktivno učešće u diskusiji o tradicionalnom Septembarskom susretu, te širenju regionalne platforme za poslovno okruženje, dodavši da je grad Leskovac jedini grad u Srbiji koji je četiri puta zaredom odlikovan sertifikatom za grad sa povoljnim poslovnim okruženjem i to sa najvećim stepenom ispunjenosti kriterijuma – 96,33%.

Direktorka Peksim fondacije Tijana Gajić i Dušan Savić, izvršni direktor, je članove Upravnog odbora upoznala sa radom ove neprofitne organizacije koja se bavi stipendiranjem studenata iz Srbije i Severne Makedonije koji nakon završenih fakulteta studije nastavljaju u Velikoj Britaniji. Pored obezbeđivanja finansijskih sredstava, Fondacija nastoji da stipendistima pomogne da pronađu posao i mentore koji će podržati njihov lični i profesionalni razvoj. Politički, ekonomski i društveni napredak kroz ulaganje u mlade talente je osnovna misija Peksim fondacije. Do sada je izdvajanjem više od milion evra Peksim fondacija podržala više od 30 studenata koji su diplomirali na prestižnom britanskom univerzitetu u Kembridžu.

Check Also

Vodič: Kako izbeći neželjene troškove prilikom korišćenja rominga

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sastavilo je vodič za građane Republike Srbije, kako bi izbegli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.