Pedeset osmoro mladih, dobilo sertifikate o završenim obukama preko Omladinskog kluba

Grad Leskovac preko Kancelarije za mlade skoro deceniju unazad organizuje besplatne kurseve i radionice, a sve sa ciljem da mladim ljudima pruži neformalno obrazovanje, koje će im omogućiti bolju poziciju prilikom zaposlenja.

Tako je danas pedeset osmoro mladih ljudi koji su u prethodnih nekoliko meseci završavali obuke iz engleskog jezika,gitare, bubnja, kurseve šminke, manikira… dobilo sertifikate, koje im je uručila Ivana Antonijević, pomoćnik ministra turizma i omladine.

” U prethodnoj godini podržali smo projekat Kancelarije za mlade iz Leskovca, a rezultat svega toga je sticanje novih znanja i veština svih vas. Vlada republike Srbije i ministarstvo Turizma i omladine nastoji da da veće prilike za mlade ljude, da se poboljša njihov položaj.Jako nam je važano da imamo partnere u lokalnoj zajednici, a u ovom slučaju to je Kancelarija za mlade grada Leskovca, koja godinama unazad jako dobro sarađuje sa ministarstvom za omladinu. Jako smo zahvalni gradu leskovcu koji izdvaja značajna sredstva za mlade, ulažući i njihovo neformalno obrazovanje, i to što se sredstva iz godine u godinu za ove namene iz budžeta grada povećavaju. Jako je važno da vi kao mladi pravite šanse i birate šanse za ostanak u svome gradu – kazala je Antonijevićeva.

Koordinator Kancelarije za mlade Aleksandar Stojanović, istakao je ovom prilikom koje sve obuke i radionice su bile dostupne mladima.

“Mladi Leskovačni su prošli besplatne obuke stranih jezika,(nemačkog, engleskog i italijanskog), ali i obuke profesionalne šminke, pedikira, manikira, obuke za dekupaž tehniku, obuke za krojače, za kuvare i konobare…Nih je završilo 58 mladih, koji danas uzimaju sertifikate- kazao je Stojanović.

Irena Jović, student četvrte godine Tehnološkog fakulteta, krenula je na kurs Engleskog jezika kako bi usavršila svoje postojeće znanje, i ističe da je jako zadovoljna što Grad Leskovac pruža mladima besplatne obuke, pogotovo u vremenu kada je sve poskupelo i kada je na neki način luksuz izdvajati novac za privatne časove jezika.

“Završila sam kurs A1 nivoa, i tako produbila svoje znanje. Ovo mi puno znači i zbog fakulteta ali i zbog komunikacije na stranom jeziku.Kurs je trajao skoro tri meseca, časove smo imali po dva puta nedeljno. Časovi za mene predstavljaju lep start, za dalje usavršavanje – istakla je Jovićeva.

Check Also

Dom kulture Brestovac: Imena nagrađenih na pesničkom konkursu “Moravske elegije” – Branku Miljkoviću u čast

Na dvadesetom, jubilarnom, pesničkom konkursu za učenike osnovnih škola, ,, Moravske elegije”- Branku Miljkoviću u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *