Pasaž pored vrtića u centru Leskovca neće više biti ruglo grada

Pasaž kod Predškolske ustanove ”Vukica Mitrović”, koji je godinama služio kao javni toalet, okupljalište narkomana i mesto za odlaganje različitog otpada, od juče ima sasvim novi izgled i ponovo će služiti svrsi.

Zahvaljujući ideji, inicijativi i ulaganju preduzetnika Slavoljuba Cvetkovića, građanima više neće biti mrsko da makar i prođu pored pasaža, iz koga se širio nesnosan smrad.

-Raditi u takvom okruženju, a upravo tu je moja kompanija ”D.I.T.S”, postalo je nesnosno, pa smo najpre svakog dana, a potom svake nedelje moje saradnice i ja detaljno čistili i dezinfikovali prostor ispred uzlaza u firmu.

Prolaz smo detaljno dezinfikovali, okrečili zidove, osvetlili i na početku i kraju pasaža postavili portale sa ulaznim vratima, koja će preko dana biti otvorena, a tokom noći, kada se i dešava najviše incidenata, zaključana. Imamo nameru i da prostor oplemenimo, tako da od smetlišta i izvora zaraze, napravimo mini baštu, kaže Cvetković.

Stanari zgrade u čijem sastavu je pasaž, ne mogu da sakriju oduševljenje što će najzad kroz hodnik moći da prođu ne zatvarajući noseve i ne vodeći računa o tome da li će nagaziti na otpatke hrane, šriceve ili fekalije.

Potez komšije Cvetkovića, čini se najviše je oduševio vaspitače, mališane koji pohađaju vrtić ”1oo1” radost i njihove roditelje.

Direktorka Predškolske ustanove, Jasmina Anđelković Đorđević, zahvaljuje se D.I.T.S-u, kao društveno odgovornom preduzeću.

-U ime dece, roditelja i u ime ustanove, zahvaljujem se gospodinu Cvetkoviću, koji nam je omogućio da ponovo otvaramo prozore, jer do sada, od vonja i smarada, to nismo mogli. Roditelji će biti oduševljeni, pošto je jedan od najvećih problema koji su isticali-prolaz koji je bio izbor zaraze, konačno rešen, naglašava Anđelković Đorđević.

Pomenuti pasaž, kroz doskora zapušten, iscrtan grafitima i neosvetljen, građani su uglavnom izbegavali, ali je u vreme ”Roštiljijade”, služio kao javni toalet, iz koga se danima širio nepodnošljiv smrad.

S. Stojiljković

Check Also

Termini promocija javnih poziva i konkursa Nacionalne službe za zapošljavanje u Leskovcu, Vlasotincu, Lebanu, Bojniku i Medveđi

U saradnji sa lokalnim samoupravama i socijalnim partnerima na području Jablaničkog okruga, Filijala Nacionalne službe …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *