hotel bell

Panel “Mamin svet” 7. i 8. oktobra u Narodnom pozorištu Leskovac

Udruženje Dve babice je neprofitna organizacija osnovana je 2021.godine tokom pandemije kada su se pogasila sva savetovališta, od strane dve babice, a pre svega mame, koje 7. i 8. oktobra organizuje Panel “Mamin svet” čiji je osnovni cilj podrška dojenju i roditeljstvu.

Cilj osnivanja udruženja  je da se budućim i sadašnjim roditeljima pruži što više besplatne edukacije  na temu reproduktivnog zdravlja, trudnoće, porodjaja, postpartuma, dojenja, nege bebe i naravno prevencije.

Nažalost, procenat dojenih beba u Srbiji je veoma nizak, čemu je doprineo nedostatak pravih informacija, podrške sistema i okoline.

Udruženje je oktobra 2022.godine, povodom Nacionalne nedelje dojenja organizovalo prvi panel Mamin svet u cilju podizanja svesti o benefitima dojenja, kada su obuhvaćene i druge teme značajne za roditeljstvo. To je ujedno bila i prva besplatna edukacija ovog tipa u Leskovcu. Posećenost panela i interakcija prisutnih je bila iznad naših očekivanja, što nam je bio veliki pokazatelj da se prepoznaje kvalitet našeg rada.

“Ove godine,motivisane prošlogodišnjim odazivom, i uz podršku grada Leskovca i Narodnog pozorišta Leskovac, rešile smo da organizujemo još jedan panel takodje u cilju promocije dojenja i podrške roditeljstvu. 

Panel Mamin svet 2023 održaće se u Narodnom pozorištu Leskovac 7.10. i 8.10. sa početkom od 16h.

Prvi dan panela biće posvećen isključivo dojenju i biće u vidu panel diskusije iskusnih zdravstvenih radnika,savetnika za dojenje: Radmila Pejković Ilić-babica i patronožna sestra, Marko Obradović- pedijatrijski tehničar,savetnik za dojenje, Nataša Rajić-babica i instruktor postnatalnog fitnesa. Biće obuhvaćene sve teme počevši od priprema za dojenje kroz trudnoću, izazovi prvih dana posle porodjaja, problemi sa kojima se mogu susretati tokom laktacije, pomagala koja ne kompromituju dojenje, pa sve do produženog dojenja i prekida laktacije.

Drugi dan 8.10., obeležiće predavanja na temu Nega bebine kože i izbor prave kozmetike prema tipu kože, Kupanje bebe i Pravilno postupanje sa bebom- najčešće greške roditelja i kako ih izbeći.

Kraj panela obeležiće Puzijada za naše najmladje. Prijava za Puzijadu biće otvorena 8.10. od 16h do 18h.

Pripremljeni su poklončići za prisutne, a zbog dužine trajanja panela oba dana  isplanirana je i pauza za posluženje i refrešment.

Ulaz i prisustvo su potpuno besplatni. Za viže informacija, zainteresovani nam se mogu obratiti na instagram profilu Udruženje Dve babice ili Dnevnik dve babice.

Check Also

Cvetanović u poseti gazdinstvu Đorđević: Ako svi poljoprivrednici prestanu da rade, nećemo imati šta da jedemo – poručio mladi poljoprivrednik

Predsednik Privremenog organa grada Leskovca Goran Cvetanović, posetio je danas poljoprivredno gazdinstvo Stevana Đorđevića iz …

Оставите одговор