hotel bell

Ovogodišnji LIFFE otvara film “Indigo kristal”(Program)

Festival Internacionalne filmske režije je postao istinski brend grada Leskovca, a iz godine u godinu uvode se novine tako da i ove to nije bio izuzetak.

“Očekuje nas bogat i filmski, serijski i prateći program, a već od danas smo krenili sa prodajom karata za filmove. Ovaj festival koji prati glamur na koji je publika navikla se i u programskom i edukativnom smislu proširio, a od ove godine uvedena je i nova nagrada za divlji film. Što se tiče poznatih glumaca u pregovorima smo sa mnogima, ali još uvek ne možemo da otkrijemo koja će to zvučna imena biti na ovogodišnjem festivalu – kazala je direktorka Kulturnog centra Sanja Conić.

Dragan Jović, urednik filmskog programa i inicijator osnivanja festivala predstavio je program festivala.

“Pogramski smo se proširili i ove godine imamo četiri kategorije; Takmičarski program, Divlji film, Serije i Studentski film (gde imamo tri nagrade za studente). Ove godine u konkurenciji imamo 16 filmova iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Film kojim ćemo otvoriti festival je Indigo kristal, a zatvorićemo filmom “Sigurno mesto”. Novina od ove godine su i serije, za koje reditelji glasaju preko platforme – kazao je Jović.

U nastavku pogledajte program festivala

Check Also

U nedelju bez struje tri gradske ulice

ED Leskovac obaveštava svoje korisnike da će bez električne energije u nedelju biti tri ulice …

Оставите одговор