Otvorena nova ambulanta u Lipovici

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović posetio je danas Lipovicu gde je povodom završetka radova na novoj ambulanti održana konferencija za medije.

Nekoliko stotina meštana Lipovice prisustvovalo je danas otvaranju nove ambulante u ovom selu. Na predlog gradonačelnika Leskovca deo njih je i obišao nove prostorije, kako bi se, kako kažu meštani, uverili da je sve u najboljem redu u objektu koji su čekali godinama.

– Grad Leskovac je 2015. godine izdvojio preko 19.200.000 dinara u sredjivanje ambulanti na teritoriji čitavog grada Leskovca. 1.100 stanovnika Lipovice su zaslužili kvalitetnu, brzu i efikasnu zdravstvenu zaštitu i Grad Leskovac je preko Direcije za utbanizam i izgradnju iinvestirao 6.400.000 dinara da ambulanta izgleda ovako kako sada izgleda, da bude savremena, moderna. Sredjivano je bukvalno sve. Ovde je bio prostor stare napuštene Mesne zajednice. Od temelja preko krova, zatim fasada, preko kanalizacije i septičke jame, sve je moralo da kompletno sredi. Vredni meštani Lipovice su sve vreme bili aktivni, pomagali i ja im se na tome zahvaljujem – rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na otvaranju nove ambulante u Lipovici.

Gradonačelnik je najavio i uredjenje zgrade Mesne zajednice u Lipovici.

– Dom zdravlja je tu pomogao što se tiče opreme, da sve to može da funkcioniše, uključujući i najbolji kadar koji imamo. 100.000 dinara su dali simbolično za telefonsku liniju i video nadzor. Mi smo ovde danas da kažemo da smo završili ovu veliku investiciju u nešto što su meštani Lipovice čekali godinama. Nastavićemo i dalje da sredjujemo sve ambulante, sve mesne zajednice, sve dečije vrtiće i sve škole. Nadam se da ćemo u narednih godinu dana da otvorimo novu ambulantu u Ančiki i da na taj način stavimo tačku na sve ono što smo planirali. Juče je tender za Mesnu zajednicu Lipovica otvoren. Ako ne bude problema oko tendera to znači da ćemo sve završiti još pre leta – rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

U ime Doma zdravlja meštane je pozdravio direktor dr Slaviša Božić.

– U ime menadžmenta Doma zdravlja želim da se izvinim meštanima Lipovice za ovo malo zakašnjenje. Medjutim procedura je takva da smo kompletno morali sve da šaljemo Ministarstvu zdravlja, i skicu objekta, i kompletan inventar. Bilo je potrebno da oni sve to pregledaju detaljno, da inspektor na licu mesta sve to pregleda i da možemo da krenemo sa radom. Ova ambulanta će u početku raditi dva puta nedeljno, pokušaćemo da radno vreme bude od 7 do 19 sati kako bi i oni koji rade i prvu i drugi smenu mogli da imaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu. Ukoliko bude potrebe produžićemo rad i za još jedan dan više – rekao je u Lipovici direktor Doma zdravlja Leskovac dr Slaviša Božić.

Načelnik Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih poželela je meštanima Lipovice pre svega dobro zdravlje.

– Drago mi je što su meštani Lipovice dobili dostupnu zdravstvenu zaštitu. Nadam se i moja želja svima vama je da u ovoj ambulanti bude više preventivnih pregleda a kada se pojavi bolest da se ona brzo dijagnostikuje i leči kako bi poboljšala vaše zdravstveno stanje i zbog toga je ova ambulanta i otvorena u Lipovici – izjavila je na otvaranju nove ambulante u Lipovici dr Suzana Mitić.

Srdjan Stamenković

 

Check Also

Malena Una pomaže svojoj mami da što pre ozdravi: Veliki odziv Leskovčana za pomoć Mariji Petronijević i danas

Juče kao i danas u Leskovcu je održana akcija davanja uzoraka krvi za Mariju Petronijević, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *