hotel bell

Otvorena izložba slika Slobodana Popovića Popa

U Narodnoj biblioteci „Radoje Domanović“ u Leskovcu otvorena je izložba slika Slobodana Popovića Popa.

Izložbu je otvorila Vesna Ilić, direktor Biblioteke.

“Izložba slika ogranizuje se u okviru programa „Slike među knjigama“ koji Biblioteka tradicionalno realizuje već punih 19 godina. Ovaj likovni program osmišljen je sa ciljem izlaganja likovnih dela autora. On pokazuje da Biblioteku i njenu misiju ne čini samo knjižni fond, ma koliko on bio bogat knjigama, časopisima i drugim izdanjima. Jedan od prvih slikara koji je podržao ovaj likovni program bio je upravo Slobodan Popović Pop. Biblioteka je ostvarivanjem koncepcijsko-sadržajnih promena obogatila svoje sadržaje, postala stecište ne samo čitalaca i ljubitelja dobre knjige, već i likovnog i duhovnog stvaralaštva, potvrđujući svoju nezamenljivu ulogu i vitalnost u najširem smislu. Ovom izložbom, sa tematskim osvrtom na srpsku tradiciju i etno motive, umetnik Slobodan Popović Pop, postavio je sebi ozbiljan zadatak okrenuvši se jednoj od najstarijih slikarskih tehnika ulje na platnu. Na njegovim slikama dominira pirotski
ćilim. Čast nam je što će slike oplemeniti našu ustanovu i učiniti da naši sugrađani, korisnici i bibliotekari uživaju u njima – kazala je Vesna Ilić.

Inače, u svom vlasništvu Biblioteka poseduje 85 umetničkih dela. Sva dela izložena su kao stalna postavka Biblioteke, kako u matičnoj ustanovi tako i u stacioniranim ograncima.

Check Also

Gradska slava Sveta Trojica (FOTO/VIDEO PRIČA)

Sveta Trojica hrišćanska je verska dogma utvrđena na crkvenim saborima iz 4. veka, po kojoj …

Оставите одговор