hotel bell

Otvorena izložba likovnih radova osoba sa smetanjama u razvoju

U susret 3. decembru, Međunarodnom danu osoba sa invaliditetom, MNRO Leskovac i Dnevni boravak “Duga“ raspisali su likovni konkurs na temu “Sanjajmo boje, nije važno dal’ su tvoje, ili moje“. Od 209 pristiglih radova, stružni žiri je odabrao tri, a autorima su danas dodeljene nagrade

Ovaj konkurs postao je tradicija, a svake godine u njemu učestvuje sve više organizacija. Zato posao odabira nije bio nimalo lak. Ipak, trebalo je izabrati tri najbolja rada, pa je žiri odlučio da to budu crteži Marije Medić , iz Udruženja “Živimo zajedno“iz Beograda, kojoj je pripalo treće, Dušice Milojević, članice Udruženja MNRO iz Brusa, drugo mesto i Ivani Bogićević – Udruženje za pomoć MNRL iz Trstenika, čiji je rad dobio prvu nagradu.

– Grad Leskovac godinama pomaže rad Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama, a ove je opredeljeno 4,6 miliona. Još 6,5 miliona, izdvojeno je za funkcionisanje Dnevnog boravka “Duga“, podsetio je gradonačelnik Goran Cvetanović, dok je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nikola Selaković, koji je prisustvovao otvaranju, primetio da svi crteži odišu veselim i vedrim bojama. To jasno govori o načinu na koji ljudi i deca sa posebnim potrebama posmatraju svet oko sebe, a na nama je da im stvorimo uslove života što približnije vedrini iz njihovih radova, rekao je ministar.

Nagrade su pobednicima uručili Selaković i Cvetanović, ali ni oni iz Hola LKC-a nisu izašli praznih ruku, jer su im, za doprinos unapređenju života osoba sa invaliditetom, uručene zahvalnice Udruženja za pomoć MNRO Leskovac.

Check Also

Pronađeno telo 33-ogodišnjeg Belanovčanina Aleksandra Stevanovića

Kako je Dnevniku juga potvrđeno u Policijskoj upravi u Leskovcu, telo nesrećnog čoveka, pronađeno je …

Оставите одговор