Otvorena biblioteka u Brestovcu

U Brestovcu je otvoreno istureno odeljenje Narodne biblioteke “Radoje Domanović” koje će za početak ponuditi meštanima 4.000 naslova i dnevnu štampu.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i direktorica Narodne biblioteke “Radoje Domanović” Gordana Djordjević održali su danas u Brestovcu konferenciju za medije povodom završetka radova na obnovi i početka rada odeljenja biblioteke.

– Pre tri godine kada smo preuzeli odgovornost zdravstvene ambulante, mesne zajednice sve ono što predstavlja i duhovno i kulturno može se reći i blago, a sa druge strane i ono što omogućava zdravstvenu negu naših gradjana, bilo je u jako lošem stanju, a zgrade su bile uglavnom ruinirane. Mi smo uspeli da ovih 4.000 knjiga koje ovde vidite i još 2.000, koliko će uskoro još biti u ovoj biblioteci, sačuvamo, da napravimo jedan mali plemeniti prostor gde će gradjani brestovačkog kraja moći da pozajmljuju knjige, da čitaju, da se usavršavaju jer imate ovde literaturu za svačiji ukus. Zahvaljujem se direktorici biblioteke koja je smogla snage da u kratkom periodu obezbedimo i završimo sve ovo. Mi ćemo nastaviti da ulažemo u brestovačkom kraju. Računamo da ćemo za desetak dana ponovo biti ovde da zvanično otvorimo Uslužni centar pošto smo to već uradili u Grdelici i Vučju i pokazali da je decentralizacija gradske vlasti pitanje koje praktično sprovodimo rekao je u Brestovcu gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Ulaganje vredno 250.000 dinara uz veliki uloženi napor zaposlenih u Narodnoj biblioteci Radoje Domanović omogućilo je meštanima Brestovca i okoline da posle više godina ponovo dobiju svoju biblioteku.

– U ime svih zaspolenih u Biblioteci i u ime svih poslenika kulture ovoga grada želim da se zahvalim gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću koji jako puno ulaže u kulturu. Posle renoviranja Biblioteke u Leskovcu renovirali smo i ogranak u Brestovcu koji je godinama bio zatvoren. Brestovčanima smo omogućili da imaju svoju biblioteku, da imaju pozajmno odeljenje, dečije odeljenje, zavičajne autore, odeljenje periodike i malu čitaonicu gde će moći da čitaju dnevnu štampu, sa željom da nam ova biblioteka uvek bude puna – kaže Gordana Djordjević direktor Narodne biblioteke Radoje Domanović.

U odeljenju Narodne biblioteke Radoje Domanović u Brestovcu radiće jedan knjižničar, a radvno vreme biblioteke je od 9:30 do 17:00 časova.

Check Also

Benzin skuplji za dva dinara

U narednih sedam dana, od danas, 12. aprila, do 19. aprila, očekuje se povećanje cena …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *