hotel bell

Otvoren novi pogon u okviru kompanije Tigar Tyres u Pirotu

Michelin Group (Mišlen grupa) i njena kompanija u Srbiji , Tigar Tyres danas su svečano otvorili novi pogon Valjare.

Na taj način je ostvaren pun kapacitet Fabrike u Slobodnoj zoni Pirot, zahvaljujući investicionom projektu vrednom 215 miliona evra, koji je započet 2013. godine. Ovim je fabrika povećala proizvodnju na čak 12 miliona putničkih guma godišnje i otvoreno je 500 novih radnih mesta.

Valjara se  prostire se na površini od 25.000 kvadratnih metara. Očekivani kapaciteti za oba miksera u punoj proizvodnja su 200 tona  na dan (100 tona po mikseru).  Primenjena je najsavremenija tehnologija sa potpunom kontrolom procesa potrošnje materijala i energije obezbeđuje fleksibilan poslovni model koji će se prilagoditi potrebama tržišta. Istovremeno, ona značajno unapređuje proizvodni proces, održavanje, planiranje i upravljanje kvalitetom.Time je ustoličena tehnološki najmodernijih linija, a jedan od dva miksera, takozvani Tandem, prvi je takav mikser u Michelin-u.

Ova linija je primer moderne tehnologije u pogonu koja omogućava da se kompanija Tigar Tyres fokusira na potrebe tržišta i da obezbedi kako aktuelne, tako i buduće klijente.

„Profesionalnost i posvećenost našeg tima doprinele su tome da projekat bude završen na vreme i u okviru predviđenog budžeta”, izjavio je g. Geri Šeidi, direktor kompanije Tigar Tyres.

Michelin grupa je na ovaj način realizovala jednu od najvećih investicija u Srbiji, a njena ekselencija Kristin Moro, ambasadorka Francuske,  izrazila je veliko zadovoljstvo što je vodeća francuska kompanija u Srbiji i Pirotu pronašla izuzetan povoljan prostor za investiranje.

Check Also

Poslednji kredit u celosti isplaćen, Grad Leskovac nije više kreditno zadužen

Isplatom od 128.720.812,55 iz budžeta grada Leskovca u celosti je isplaćen kredit za finansiranje projekata …

Оставите одговор