hotel bell

Osnovnim školama u Leskovcu grad donirao po jedan sto za stoni tenis

Svaka od 22 osnovne škole na teritoriji grada Leskovca dobila je sto za stoni tenis, a uskoro se očekuje da Stonoteniski savez Srbije obezbedi rekete, mreže i loptice

U eri tehnologije, podsticanje dece i mladih na bavljenje sportom, presudno je za zdravo odrastanje i razvoj. Školski sport podstiče fizički, intelektualni, moralni, socijalni i kulturni razvoj deteta, a u ostvarivanju navedenog, centralnu ulogu ima nastava fizičkog vaspitanja, ocenio je gradonačelnik Goran Cvetanović:

– Savez za školski sport prepoznaje potrebe obrazovnih ustanova, pa kontinuirano, sredstvima dobijem iz budžeta i matičnog saveza, donira sportsku opremu, lopte, koševe, golove. Današnja donacija su stolovi za stoni tenis za 22 osnovne, a uskoro će ih dobiti i srednje škole. Vrednost je 530 hiljada dinara, a ostatak opreme će obezbediti Stonoteniski savez Srbije.

Predsednik Saveza za školski sport, Ivan Cvetanović, veruje da su stolovi za stoni tenis, posebno u zimskom periodu, dragocena sportska oprema:

– U odnosu na period od pre nekoliko godina, škole su nam mnogo bolje opremljene za nastavu fizičkog vaspitanja. To je, pre svega, zasluga grada, ali i Ministarstva omladine i sporta i resornih saveza. Stolovi su idealni za rekreaciju posebno u malim prostorima, sklopivi su, lako pokretni i mogu se postaviti i u učionici. Imamo obećanje predsednika Aleksandra Karakaševića, da će, škole ubrzo dobiti i dodatnu opremu.

Check Also

EKONOMSKA ŠKOLA: Prvi uspešan korak u karijeri – Kako se najbolje pripremiti za razgovor sa poslodavcem

U centru za stručno usavršavanje u obrazovanju danas je organizovana ugledna aktivnosti i panel diskusija …

Оставите одговор