Početna / DOGAĐAJI / OŠ „Svetozar Marković“ osvojila 3. mesto na takmičenju TreninGo
hotel bell

OŠ „Svetozar Marković“ osvojila 3. mesto na takmičenju TreninGo

TreninGo aplikacije krenula je u 10 gradova, odnosno 10 škola među kojima je i OŠ “Svetozar Marković“ iz Leskovca.

U svim gradovima je krenula istog dana 26. septembra a završila se 3.novembra. Cilj aplikacije je da se svi pokrenu i da se pretrči ili ishoda što više kilometara koristeći aplikaciju. Na taj način svaki kilometar se donira školi, a u ovom slučaju mi smo donirali kilometre našoj školi, odnosno osnovnoj školi “Svetozar Marković“. 

„Sve kolege su se uključile u dobrobit naše škole, svi su koristili aplikaciju, neki su hodali, a neki čak i trčali. Takođe nastavnici su ovo preneli i deci, pa su i naši učenici takođe se pokrenuli pa su počeli da u slobodno vreme koriste aplikaciju i malo trče, malo šetaju i donose kilometre našoj školi, a ujedno smo ih pokrenuli da budu malo aktivniji, ističe direktorka škole Tamara Janković. Celu akciju je pokrenuo koordinator Saveza za školski sport za Jablanički okrug Ivan Cvetanović i uspeli smo da se borimo za kilometre sa još 9 škola iz cele Srbije, bili smo uporni i došli do 3.mesta i pripala nam je vredna nagrada u iznosu od 100.000 dinara koju obezbeđuje Evropska unija (erasmus +), Ministarstvo omladine i sporta, Olimpijski komitet i Savez za školski sport Srbije, dodaje direktorka.

Prvo mesto je pripalo školi iz Šapca, drugo mesto je zauzela škola iz Subotice, a na trećem mestu je osnovna škola “Svetozar Marković“.

Pogledaj takodje

Na Međunarodnom prehrambenom sajmu u Moskvi, učestvuje 11 srpskih kompanija, među kojima i leskovački “Masli“

“Prodekspo“ je jedna od prvih velikih međunarodnih sajamskih manifestacija, organzovanih od početka pandemije, a ove …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *