Home / DRUŠTVO / Opštoj bolnici od Telekoma Srbije donacija vredna 1,2 miliona dinara
hotel bell

Opštoj bolnici od Telekoma Srbije donacija vredna 1,2 miliona dinara

Kompanija “Telekom Srbija“ donirala je leskovačkoj Opštoj bolnici najmoderniju računarsku opremu, vrednu preko 1,2 miliona dinara. To je nastavak uspešne saradnje ove društveno odgovorne kompanije sa centralnom zdravstvenom ustanovom u okrugu, ali i lokalnom samoupravom.

Donaciju čine najmoderniji monitori sa kompletnom konfiguracijom, štampači i lap topovi, a u vreme ubrzane digitalizacije, ova oprema će bolnici biti značajna podrška tom procesu, ocenio je direktor Nebojša Dimitrijević:

–  Bolnica već prelazi na kompletno elektronsko fakturisanje, elektronsko zakazivanje i elektronske kartone, tako da će ova oprema, trenutno najsavremenija na našem tržištu, izuzetno da nam znači. Podići ćemo nivo kvaliteta i efikasnosti rada. Nadam se da će u narednom periodu biti sličnih donacija, jer je “Telekom Srbija“, ponovo, kad je grad Leskovac u pitanju, pokazala da je jedna od društveno najodgovornijih kompanija. Naša saradnja datira od pre nekoliko godina i “Telekom“ je Opštoj bolnici i ranije donirao opremu. Podsećam da su to prošli put bili Bronhoskop i 1o EKG aparata.

Ni ovoga puta, kao ni ranije, nas nije motivisala samo činjenica da je leskovačka Opšta bolnica jedna od najuspešnijih u regionu, ali smo, naravno, ponosni što sa takvom ustanovom ostvarujemo višegodišnju saradnju. Ideja nam je uvek bila da se, na ovaj način odužimo gradu Leskovcu, kao lokalnoj samoupravi za koju nas vezuje više nego partnerski odnos.

–   Pratimo šta radi menadžment, na čelu sa direktorom Dimitrijevićem i ovo je jedan znak pažnje prema pacijentima, medju kojima je mnogo naših klijenata. Kompanija “Telekom“ tržištu trenutno nudi 98 usluga. Žao mi je što je  gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović zbog ranije ugovorenih obaveza odsutan, ali osećam odgovornost da se i njemu lično zahvalim zbog odličnog odnosa koji ostvarujemo sa gradom, istakao je Vuko Vuković, šef službe u Sektoru za prodaju državnoj upravi Telekoma Srbija.

Da pomenutu kompaniju i grad Leskovac vezuje kvalitetan partnerski odnos, Vuković je potkrepio podacima:

– Prošle godine na ime taksi za zakup javnih površina i firmarina, gradu Leskovcu je plaćeno 8 miliona 43o hiljada dinara; Obaveze po osnovu poreza na imovinu, u iznosu od milion i 6oo hiljada dinara, lokalnoj poreskoj administraciji izmirene su pretposlednjeg dana marta, iako je rok za to, kraj godine; U tranzitno područje “016“, prošle godine, “Telekom“ je uložio 79 miliona dinara; Kroz porez na zarade 95-oro zaposlenih, čije je prebivalište u Leskovcu, uplaćeno je oko 8 miliona dinara.

Ono na šta je Kompanija, ipak, najponosnija, jesu planovi za nove investicije u gradu Leskovcu, vredne četiri miliona evra:

–   To je najmodernija OLP transformacija, odnosno, unapredjenje fiksne mreže i interneta.U ovaj posao, ulazimo sa najpoznatijom svetskom Kompanijom “Huawei“ i u 7.ooo stanova i kuća, unosimo najsavremeniji optički internet, koji podrazumeva prenos podataka do 1 gigabajta u sekundi, što je  tehnologija 22. veka. Ako sada imate kućni i poslovni internet od 5,1o,2o ili 5o megabajta, možete zamisliti kakvog će kvaliteta biti ovaj koji uvodimo, snage jednog gigabajta. Projektovali smo posao na 4 miliona evra, ali je moguće da će biti i više, naglasio je Vuković, dodajući kako će planirana investicija biti realizovana u toku ove godine.

On je podsetio na to da je sve investitore koji su došli u Leskovac, “Telekom“ po sistemu “ključ u ruke“ opremio najmodernijim paketima za jedan dinar , plus PDV. Tako će biti i sa drugim privrednicima koji odluče da grade u Leskovcu, jer je “Telekom“ najkvalitetnija, najozbiljnija i najodgovornija mešovita kompanija, u kojoj je većinski vlasnik država Srbija.

S.Ć.

Check Also

Država izdvojila 120 miliona dinara za kupovinu mini buseva za prevoz seoskog stanovništva

Foto: pixabey Na jučerašnjoj sednici Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju Programa dodele …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *