Opštini Lebane blizu pola miliona dinara, za organizaciju Miholjskih susreta sela

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović prisustvovao je svečanom potpisivanju ugovora radi organizovanja i održavanja Miholjskih sureta sela.

Naime, i ove godine opština Lebane je kod Ministarstva za brigu o selu prošla na projektu, a za ovu manifestaciju ministarstvo je opredelilo sredstva u visini od 492.530 rsd.

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić nedavno je izjavio povodom rekordnog odziva za učešće u manifestaciji da „Miholjski susreti sela nastavljaju da bukte Srbijom“ i dodao „ono što prihvati sela Srbije postaje tradicionalno za celu Srbiju“.

Čak 1.775 sela učestvovaće u Miholjskim susretima ove godine, a procenjuje se da će biti rekordnih 250.000 učesnika i posetilaca. Bogat kulturni i sportski program ponovo će odjekivati selima Srbije u toku leta i jeseni, od 1. juna do 1. novembra.

U okviru ove prepoznatljive manifestacije, posetioce očekuju sportske, kulturne, umetničke aktivnosti kao i upečatljiva gastronomska ponuda u selima širom Srbije.

Četvrtu godinu sela koja čine opštinu Lebane takmičiće se u sportskim disciplinama, a posetioci će moći da probaju specijalitete kraja koje su pripremile vredne domaćice, da uživaju u melosu domaćih tradicionalnih pesama i prelepoj prirodi našeg kraja.

Check Also

Predstavnici ministarstva danas u Leskovcu sa poljoprivrednicima o problemu uvoza paradajza

Na današnjem sastanku u Leskovcu, održanom uz prisustvo predstavnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, lokalne …