Home / DRUŠTVO / Opštini Lebane 3,4 miliona dinara za unapređenje usluga socijalne zaštite
hotel bell

Opštini Lebane 3,4 miliona dinara za unapređenje usluga socijalne zaštite

Foto: leban.org.rs

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja opštini Lebane opredelio je novčana sredstva u iznosu od 3,4 miliona dinara za unapređenje usluga socijalne zaštite.

Ministarstvo je potpisalo ugovore sa predstavnicima 146 lokalnih samouprava o namenskim transferima, kojima je za razvoj usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou opredeljeno 500 miliona dinara, a ugovor sa Ministarstvom u ime opštine Lebane potpisala je načelnica OU Tanja Bogdanović.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić rekla je da je raspodela sredstava lokalnim samoupravama primer zajedničkog rada na razvoju usluga socijalne zaštite i usmeravanja podrške onima kojima je pomoć najpotrebnija.

„Nadamo se da će do kraja godine biti obezbeđena i dodatna finansijska sredstva za ovakvu vrstu podrške, pošto se pokazalo da ovakav način rada i namenski transferi itekako daju rezultate“, istakla je ministarka Kisić.

Opština Lebane pored sredstava dobijenih od Ministarstva, opredeljuje određena novčana sredstva iz svog budžeta za ovu namenu.

Check Also

Godišnji odmor će vam prijati, samo ako, dok traje, ne brinete o tome šta je bilo i šta će biti: Evo još nekoliko korisnih saveta stručnjaka

Pokušajte da zamislite da se nalazite u balonu i da odozgo gledate sebe i svoje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.