Početna / DOGAĐAJI / Opštine Bojnik i Lebane dobile sredstva za razvoj ženskog preduzetništva
Dionis Restoran Leskovac

Opštine Bojnik i Lebane dobile sredstva za razvoj ženskog preduzetništva

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović uručio je danas predstavnicima 24 lokalne samouprave i organizacije ugovore o dodeli sredstava za projekte u okviru Programa podrške razvoju i promociji ženskog inovacionog preduzetništva.

Za ovaj projekat aplicirala je opština Bojnik i dobila sredstva u iznos od 2,214.000 dinara za projekat „Znamo i umemo“ a ugovor je uručen predsedniku opštine Bojnik, Nebojši Nenadoviću.

Opština Lebane i organizacija „Pokret mladih snaga“ iz Lebana, realizovaće projekat u vrednosti od 3.423.000 dinara pod nazivom „Podrška ženama za razvoj inovacionog preduzetništva u Opštini Lebane“. Ugovor je primio predsednik SO Lebane, Srđan Jović i predsednik udruženja Stefan Jović.

Ministar Popović je, uoči uručivanja ugovora, istakao da su budućnost Srbije nove tehnologije, inovacije i žensko preduzetništvo, uz napomenu da je za pomenute projekte izdvojeno sto miliona dinara. Prema njegovim rečima, projekti koji će se sprovoditi najviše se tiču mentorstva za razvoj preduzetništva, obrazovanja u IT sektoru i obrazovanju za blokčejn.

Ministar je naglasio da je Srbija prepoznata kao jedna od najboljih destinacija u svetu za razvoja start ap kompanija, za inovaciono preduzetništvo, a posebno za gejming industriju.

„Siguran sam da će ovi grantovi pomoći da neke devojčice, devojke, žene, krenu istim stopama i da otvore svoje start ap kompanije koje će uticati na razvoj njihovih lokalnih samouprava, povećati BDP i osnažiti ekonomiju zemlje, zaključio je Popović.

Pogledaj takodje

Asfaltirana ulica Branka Radičevića, stanovnici dobili i novu vodovodnu mrežu

Ulica Branka Radičevića u širem centru Leskovca dobila je asfalt, a pre toga i novu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *