Početna / DRUŠTVO / Opšta bolnica Leskovac postaje COVID BOLNICA za Jablanički i Pčinjski okrug

Opšta bolnica Leskovac postaje COVID BOLNICA za Jablanički i Pčinjski okrug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pbišao je danas Niš gde se upoznao sa detaljnom epidemiloškom situacjom na jugu Srbije.

Predsednik Srbije je posle sastanka razgovarao sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanović i preneo odluku da Opšta bolnica Leskovac postaje COVID bolnica za obolele iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović ovu vest preneo je novinarima u Leskovcu i naglasio da se očekuju dalja uputstva jer je ovo potpuno nova situacija. Očekuje se dolazak najmanje 15 lekara u Leskovac koji će pomoći da leskovačka bolnica postane COVID bolnica za dva okruga.

Direktor Opšte bolnice Leksovac dr Nebojša Dimitrijević zamolio je građane za strpljeje a javnost će uskoro biti obaveštena od svim detaljima i planovima daljeg rada.

Gradonačelnik Cvetanović je istakao da su prednost leskovačke bolnice odvojeni objekti paviljonskog tipa, da ne postoji zajednički ventilacioni sistem a da će sve biti urađeno po uputstvima Ministarstva zdravlja i Kriznog štaba.

Pogledaj takodje

Još 48 novih slučajeva Korona virusa, jedna osoba preminula

U prethodna 24 časa u Srbiji je od posledica Korona virusa preminula još 1 osoba, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *