Home / DRUŠTVO / Opasni kanjon Morače odlazi u istoriju:Novim auto-putem mnogo brže i sigurnije do crnogorskog primorja
hotel bell

Opasni kanjon Morače odlazi u istoriju:Novim auto-putem mnogo brže i sigurnije do crnogorskog primorja

Turisti, odnosno putnici iz Srbije, koji žele do Podgorice ili crnogorskog primorja, do ciljane destinacije od sutra će putovati mnogo brže i bezbednije, jer novi auto-put zamenjuje kanjon Morače, najcrnju saobraćajnu deonicu u ovoj državi.

Moderan put od Kolašina do Podgorice, dugačak je 41 kilometar, a osim što će olakšati putovanje i omogućiti brži dolazak do mora, učiniće ga i znatno bezbednijim. Maksimalna brzina na auto-putu je 100 kilometara. Nakon prolaska kroz naplatnu rampu, vozače čekaju tri trake.

Strogo je zabranjena vožnja u rikverc ili polukružno okretanje, a ukoliko se promaši izlaz za isključenje, ne treba paničiti. Sve što se dešava u zatvorenom delu, odnosno u tunelima, pokriveno je kamerama. U slučaju bilo kakvog problema, iz komandnog centra se aktiviraju nadležne službe, odnosno policija, vatrogasci i službe koje održavaju i nadziru auto-put.

Pomenuta deonica će, nakon 7 godina radova i brojnih odlaganja, konačno biti za saobraćaj otvorena sutra, 13. jula i prvih sedam dana putarina, koja će, kako saznaju mediji iznositi 3,5 evra, neće se naplaćivati.

Izgradnja auto-puta Beograd – Bar jedan je od najvećih i najkompleksnijih infrastrukturnih projekata u kojima učestvuju Srbija i Crna Gora.

Foto: Mondo.rs, Video: Youtube

Check Also

Elvis Bajramović iz Bojnika- Prva truba Dragačevskog sabora

On je, do prestižnog priznanja stigao u konkurenciji 16 takmičara, a dokaz da se najbolji …

Оставите одговор