Početna / DOGAĐAJI / OKTOBARSKE NAGRADE VLASOTINCE: Spisak dobitnika nagrada i priznanja

OKTOBARSKE NAGRADE VLASOTINCE: Spisak dobitnika nagrada i priznanja

U sali Kulturnog centra na današnjoj maifestaciji povodom obeležavanja Dana opštine uručene su i nagrade i priznanja nazaslužnijim pojedincima , organizacijama i institucijama na teritoriji ove opštine.

Spisak dobitnika sa obrazloženjem prenosimo u celosti.

DOBITNICI OKTOBARSKIH PRIZNANjA

Oktobarsko priznanje u obliku „Diplome 10. oktobar“, dodeljuje se:

1.Crvenom krstu Vlasotince, za izuzetan doprinos i nesebičan rad u pružanju pomoći svim ljudima na teritoriji opštine Vlasotince, bez bilo kakve neposredne ili posredne diskriminacije po bilo kom osnovu, a naročito zbog rase, boje, pola, nacionalne pripadnosti, društvenog porekla, rođenja ili sličnog statusa, veroispovesti, političkog ili drugog uverenja, imovnog stanja, kulture, jezika, starosti ili psihičkog ili fizičkog invaliditeta.Humanost, nepristrasnost, neutralnost, nezavisnost, dobrovoljnost, jedinstvo i univerzalnost Crvenog krsta došla je do izražaja i za vreme vanrednog stanja koje je bilo proglašeno zbog bolesti Kovid 19.

2.Kovid ambulanti Doma zdravlja Vlasotince za celokupan doprinos i zalaganje u pružanju efikasne zdravstvene zaštite i blagovremeno preventivno delovanje u oblasti borbe protiv korona virusa. Od formiranja Kovid ambulante pregledano je više od 5000 pacijenata, urađeno 1300 PCR testova i oko 400 seroloških testova, čime je olakšano praćenje epidemiološke situcije na teritoriji opštine Vlasotince i omogućeno lakše i brže suzbijanje širenja zarazne bolesti izazvane korona virusom.

3.Timu za humanitarne akcije PU “Milka Dimanić“ Vlasotince, za celokupan doprinos i postignute izvanredne rezulate u organizaciji humanitarnih akcija, za savesno, odgovorno i profesionalno obavljanje postavljenih zadataka, pružanje pomoći u vidu hrane, odeće, obuće, higijenskih sredstava, savetovanja i prikupljanje novčanih i tehničkih sredstava za najugroženije kategorije stanovništva na teritoriji opštine Vlasotince i Republike Srbije.

4.Prof.dr Berislavu Vekiću, državnom sekretaru u Ministarstvu zdravlja Republike Srbije za izvanredne rezulate i zasluge u oblasti zdravstva, za nesebičan i human rad i izuzetan doprinos u radu i dobrom poslovanju Doma zdravlja u Vlasotincu u prethodnom periodu.

5.Ivanu Stankoviću, profesoru bezbednosti i zaštite, majoru Vojske Srbije u rezervi i načelniku Štaba za vanredne sutuacije, za celokupan doprinos u razvoju i unapređenju sistema zaštite i spašavanja stanovništva i zaštite materijalnih i kulturnih dobara od elementarnih nepogoda na teritoriji opštine Vlasotince. Za vreme vanrednog stanja, uvedenog usled epidemije korona virusa, obaveze je izvršavao savesno i pravovremeno, poštujući načelo subordinacije, ali i uvažavajući stanje na terenu. Tokom svog rada, u svakom trenutku je pokazivao odgovornost i požrtvovanost,ističući neophodnost zajedništva, solidarnosti i sloge.

6.Snežani Daskalović, dipl.socijalnom radniku Centra za socijalni rad za opštine Vlasotince i Crna Trava, za izuzetan doprinos u razvoju i unapređenju usluga socijalne zaštite na teritoriji opština Vlasotince i Crna Trava, u pružanju moralne i materijalne podrške najugroženijim kategorijama stanovništva – bolesnim, starim i nemoćnim licima.

Pogledaj takodje

U petak ( 23. oktobra) bez struje četiri gradske ulice i naselje u Lebanu

ED Leskovac obaveštava svoje korisnike da će bez struje biti četiri ulice u gradu i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *