Početna / DRUŠTVO / Održana Svečana sednica povodom Dana grada

Održana Svečana sednica povodom Dana grada

U Narodnom pozorištu danas je održana Svečana akademija povodom 11. oktobra dana oslobođenja Leskovca u drugom svetskom ratu.

Akademiju je otvorio mr Aleksaksandar Đurović predsednik Skupštine grada Leskovca.

“ Skupština Grada Leskovca je na 22. sednici  donela odluku o dodeli  Oktobarskih priznanja i nagrada kako pojedincima tako i ustanovama. Iskoristio bih ovu priliku da čestitam nagrađenima i da otvorim ovu svečanu akademiju „.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović pozdravio je prisutne uz podsećanje na sve promene koje su se desile u našem gradu.

“ Naš grad je rastao iz pepela. I ma koliko gledali napred, ma koliko gradili bulevare i fabrike, stvarali bolje uslove za život i rad, moramo se setiti burne prošlosti, oslobođenja i oslobodilaca. Osmog oktobra navršio se vek od oslobođenja Leskovca u Velikom ratu, u epopeji čije smo vekovno sećanje obeležavali tokom protekle četiri godine. U još većem i pogubnijem, Drugom svetskom ratu, slobodu nam je doneo današnji dan. Zato je ovo je naš Dan, naš praznik, naš oktobar, naše sećanje na prošle dane, na epopeje, slavne pretke. Srećan samo što sam danas ovde sa vama. Još više me srećnim čini činjenica da svakog 11. oktobra na ovu pozornicu pred vas stanem sa ponosom i uzdignute glave, jer svaki put stojim u drugačijem, boljem i lepšem Leskovcu. U Leskovcu koji krupnim korakom hita u budućnost, koji se razvija i raste. Dragi prijatelji, čestitam svima današnji praznik. Ovo je praznik svih nas“.

Oktobarske nagrade u vidu medalja i pohvala primili su pojedinci uspešni u svom domenu delanja kao i ustanove koje su doprinele razvoju kulture, zdravlja i obrazovanja.

Pogledaj takodje

Od sledeće školske godine na snazi novi pravilnik o ocenjivanju đaka

Novi pravilnik o ocenjivanju počeće da se primenjuje od sledeće školske godine a njime se …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *