Održan Veliiki Anti NATO skup u Nišu

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

 Patriotski pokret Srbije, Srpski sabor „Zavetnici“ i veterani održali su danas na Trgu kralja Milana u Nišu veliki anti-Nato skup.

 Pre okupljanja u centru grada, organizatori su položili vence na Spomenik žrtvama Nato bombardovanja kod niškog Univerziteta.

Cilj okupljanja bio je, kako se čulo, da se vlasti pokaže da srpski narod postoji i da treba da bude vojno neutralan.

– Tražimo da se Zakon o saradnji sa Nato paktom vrati u proceduru. Ne želimo da gledamo vojnike koji su nas ubijali. Srbija mora da ostane vojno neutralna zemlja. Ne smemo da okrenemo leđa Rusiji, koja nas je branila. Skupština je pre nekoliko godina izglasala da nema saradnje sa Nato alijansom i da ta odluka može da se promeni samo referendumom. Šta je sad ovo? Narod treba da odluči, narod je stariji od države. Srbija nije Nato kolonija. Tražimo referendum, rekao je Bratislav Dikić, organizator skupa i dodao da je srpska vlast pljunula na svoj narod.

– Prema nekim informacijama, Zakon o saradnji sa Nato alijansom poturen na glasanje. Ljudi ne znaju šta su glasali, kaže on.

Goran Petronijević, ispred Pokreta za Srbiju, slaže se sa njim.

-Tražimo od Vlade da povuče sramni sporazum jer postoji odredba za tako nešto. Sporazum mora da se stavi van snage. Nato pakt mora da izađe iz Srbije. Naša zemlja je bil i biće vojno neutralna. Plaše nas da će naša deca ginuti. A ja kažem da neće da se ponovi 1999. godina i da deca neće ginuti, naglasio je Petronijević.

Novo okupljanje protiv sporazuma o saradnji sa Nato alijansom zakazano je za 27. mart u Beogradu.

Check Also

Cvetanović: Više ne mogu da slušam neistine, saopštenja koja svi objavljuju a koja nemaju osnova – Počećemo da formiramo knjigu laži

Na današnjoj konferenciji za medije, gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, dao je odlučan odgovor na prozive …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *