Početna / DOGAĐAJI / Održan Međunarodni turnir u karateu „Jablanica open 2019“

Održan Međunarodni turnir u karateu „Jablanica open 2019“

Dvadeset i dve ekipe sa oko 170 takmičara iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga, kao i ekipe iz Bugarske i Makedonije, uzelo je učešće na XV karate turniru „Jablanica Open 2019“ koje je održano 09. juna u Medveđi.

Organizator međunarodnog karate turnira je Sportski savez opštine Medveđe u saradnji sa lokalnom samoupravom i karate klubom “Jablanica” iz Medveđe. Međunarodni karakter ovom turniru dale su ekipe iz Makedonije i Bugarske. Pored gostiju iz inostranstva učestvovala su deca iz karate klubova: Medveđe, Vlasotinca, Bojnika, Lebana, Leskovca, Vranja, Bujanovca, Bosilegrada i Pukovca. Učesnici su se takmičili pojedinačno u katama i borbama, i ekipno u katama. Pobedu na turniru odneo je karate klub Feniks iz Vranja, drugo mesto zauzeli su karatisti iz Pukovca, a treće mesto Sportski savez karate sekcija iz Bosilegrada.

Turnir je svečano otvorio Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa, koji je poželeo svim učesnicima dobar plasman i uspeh na takmičenju.

„Medveđa je jako ponosna što je domaćin jednog ovakvog skupa. Karate je sport koji je najtrofejniji u Medveđi, a karate klub, osim što Medveđi donosi medalje sa državnih i međunarodnih takmičenja, omogućio je da Medveđa ponovo bude domaćin turnira ovakvog karaktera. Lokalna samouprava će i dalje podržavati sve što je vezano za sport u Medveđi, još više ulagati i izdvajati sredstva u sport jer je jedan od naših ciljeva da se deca i mladi okrenu sportu i rekreaciji i na taj način sklone sa ulice. Zahvaljujem svima koji su dali podršku turniru i koji Medveđu na najbolji način promovišu širom Srbije.”

Pogledaj takodje

Radovi petoro lekara Opšte bolnice Leskovac na Kongresu Udruženja kardiologa Srbije

Na 22. kongresu Udruženja kardiologa Srbije sa međunarodnim učešćem koji se održava od 17. do …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *