Početna / DRUŠTVO / Održan koncert solo pevača polaznika master klasa prvakinje Makedonske opere i baleta Vesne Ginovske Ilkove

Održan koncert solo pevača polaznika master klasa prvakinje Makedonske opere i baleta Vesne Ginovske Ilkove

Učenici Srednje muzičke škole „Stanislav Binički“ koji su bili polaznici master klasa prvakinje Makedonske opere i baleta Vesne Ginovske Ilkove, održali su koncert u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju.

„Master klas je organizovan vrlo profesionalno i verujem da će ovo postati tradicija. Ovo je moja prva saradnja sa muzičkom školom Stanislav Binički,a Leskovac ima sjajne potencijale što se tiče glasa mladih umetnika. U ovih nekoliko dana sam osetila da oni imaju poriv, želju i jako veliku disciplinu, posvećeni su onome što se zove opersko pevanje. Sver to su postigli zahvaljujući njihovim profesorima, ali i njihovom individualnošću. Nadam se da će ovaj master klas nastaviti da živi, a potpuno je nevažno da li ću tu biti ja ili neko drugi. Ova deca to zaslužuju, kao što zaslužuju i da imaju što više nastupa i da što više saznaju o operi – kazala je profesorka Ilkova.

Trodnevni kurs pohađalo je deset polaznika a profeskorka Vesna je radila sa svakim učenikom ponaosob.Nihov rad predstavlja uvertiru za Republičko takmičenje koje se održava u Beogradu.

Pogledaj takodje

Knjiga Radosnica za majke u Lebanu

Predsednik opštine Lebane upućuje svim majkama čestitku i knjigu Radosnicu , u koju će se …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *