Početna / DRUŠTVO / Održan Atletski miting u Vlasotincu

Održan Atletski miting u Vlasotincu

Atletski klub „Vlasotince“ je u subotu, 20. aprila organizovao atletsko takmičenje dece južne i jugoistočne Srbije. Reč je o prvom kolu prolećne lige za atletske škole A i B – za mlađe i starije pionire.

Na ovom atletskom mitingu učestvovali su dečaci i devojčice iz Dimitrovgrada, Pirota, Niša, Leskovca, Paraćina, Vranja i Vlasotinca. Takmičari su se nadmetali u krosu, sportskom hodanju, bacanju kugle i vorteksa, u disciplinama u kojima su se proslavili mnogi vlasotinački atletičari.

U krosu devojčice i dečaci prvog i drugog razreda trčali su na stazi dugoj 200 metara, učenici trećeg i četvrog razreda na stazi od 300 metara, peti i šesti razred na stazi dugoj 400 metara, dok je sedmi i osmi razred učestvovao u trci na 600 metara. Mlađe pionirke hodale su na stazi dugoj 400 metara, dok su se starije pionirke takmičile u trci na 500 metara.

Kada je reč o članovima AK „Vlasotince“ oni su postigli sledeće rezultate: Nikola Mladenović je osvojio srebrnu medalju u trci starijih pionira na 600 metara, Kristina Dimitrijević je osvojila srebro u bacanju kugle za starije pionirke, Sofija Đokić u hodanju na 500 metara za mlađe pionirke, Mila Jović srebro u hodanju na 500 metara za atletske škole, Jovana Kostić je izborila bronzu u bacanju kugle za starije pionirke i Anđela Icić u trci na 300 metara za atletske škole.

U cilju podrške ovom takmičenju su pored organizatora Predraga Filipovića, prisustvovali bivši atletičari i treneri: Nenad Filipović, Anica (Đokić) Jović, Biljana Jović, Miljana (Kulašević) Išljamović, Stevan Stamenković, Aleksandar Stajković, Uga Mitov i Nemanja Stojiljković, unuk Stojana Babastojanskog, prvog predsednika kluba.

Prvi put nakon punih četrnaest godina u Vlasotincu je organizovano aktletsko takmičenje.

Kros, sportsko hodanje i bacačke discipline su pronele slavu vlasotinačke kraljice sportova. Atletski klub je bio trostruki prvak države u krosu, u sportskom hodanju klub je iznedrio višestruke olimpijce i prvake Balkana, dok je u bacačkim disciplinama imao učesnike na svetskim i evropskim juniorskim prvenstvima.

U čast Stojana Babastojanskog, prvog predsednika kluba i Tomislava Stefanovića, prvog trenera kluba održane su i memorijalne trke. Rekreativci su na kraju zvaničnog dela takmičenja učestvovali u trci kojom su podržali vraćanje atletskih takmičenja u Vlasotince.

Vladimir Živković, sudijski delegat Zajednice akreditovanih sudija Srbije je ocenio takmičenje kao veoma uspešno.

„Cilj klubova koji pripadaju Dečjoj atletskoj ligi južne Srbije je da ožive mesta u kojima je poslednjih godina atletika zapostavljena. Na ovaj način mi najmlađim atletičarima dajemo šansu da se bave sportom i mogućnost da tokom svog sportskog razvoja ostvare vrhunske rezultate potput atletičara iz Vlasotinca, hodača Predraga i Nenada Filipovića i drugih atletičara iz ovog kluba. Vreme je da atletiku vratimo na stari nivo“, istakao je Vladimir Živković.

Organizator Predrag Filipović ističe značaj mitinga za popularizaciju atletike među novim generacijama.

„Sudeći po interesovanju naših mladih članova, mi ne treba da strepimo za budućnost ovog sporta. Nama je važna i podrška roditelja koju smo dobili tokom organizacije takmičenja“, ističe četvorostruki olimpijac Predrag Filipović.

Izvor KC Vlasotince

Pogledaj takodje

U Leskovcu 1 novooboleli – zbog lične neodgovornosti 70 ljudi u samoizolaciji

Na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, izneo je epidemiološke podatke za današnji …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *