Početna / GRADOVI / Leskovac / Odbornici vladajuće koalicije poručili da će braniti izbornu volju građana i da se vlast ne osvaja nasiljem

Odbornici vladajuće koalicije poručili da će braniti izbornu volju građana i da se vlast ne osvaja nasiljem

U Skupštini grada Leskovca večeras je održana vanredna konferencija za medije na kojoj su odbornici vladajuće koalicije poručili da neće dozvoliti nasilje u ovom zdanju.

Na samom početku novinarima se obratio predsednik Skupštine grada Leskovca Aleksandar Đurović.

-Povodom aktuelnih dešavanja nastalih istupima opozicije, želim da obavestim građane da sam pozvao odbornike vladajuće koalicije, i to odbornike iz odborničkih grupa SNS-a, SPS-a, Bolje Srbije, SDPS-a i SRS-a sa namerom da zaštitimo ustavom i zakonom utvrđeni pravni poredak organizacije lokalne samouprave. Sa ovog mesta želimo da pošaljemo jasnu poruku da se vlast ne osvaja nasiljem, već zakonom uređenim izbornim postupkom i ukazanim poverenjem građana. Odbornička većina poručuje da će svoja prava stečena na izborima štititi na način predviđen zakonom – rekao je Aleksandar Đurović, predsednik Skupštine grada Leskovca i predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije.

Konferencija za medije u Skupštini grada

Publicerat av Dnevnik Juga Fredag 12 april 2019

U ime žena – odbornica obratila se odbornica Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića Gordana Savić

-Srbija je zemlja ponosnog i dostojanstvenog naroda. Srbija ima dobru budućnost. Srbija je znala kako da se čuva i štiti u prošlosti, a još boje će znati kako da čuva svoje interese u budućnosti. Mi žene odbornice smo protiv svake vrste nasilja. Trudimo se da živimo u zemlji dobrog vremena i dobrih ljudi.Poštujemo izbornu volju građana i stvaramo uslove za bolje sutra. Smatramo da se samo na izborima može promeniti volja građana, a ne nasiljem ili na ulici – poručila je Gordana Savić iz SDPS-a, članica Odborničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“.

Predsednik Odborničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“, dr Predrag Ivanović je kazao da nije bilo direktnih najava upada u skupštinsko zdanje, ali da odbornici pre svega žele da upute poruku građanima da če štiti njihovu izbornu volju i zakonom utvrđeni poredak, i da se se vlast osvaja i gubi na izborima, a ne na ulici i nikako ne nasiljem.

-Mi smo večeras ovde da institucije ovog grada kao što je Skupština zaštitimo od onakvih upada koji su se desili pre neki dan u Beogradu kada je na jedan necivilizovan i agresivan način bio pokušaj upada u Skupštiu grada Beograda. Zato mso se mi večeras okupili ovde u zdanju koje nam je povereno na izborima, jer smo mi upravo voljom građana Leskovca i leskovačkog kraja šest i po godina radili na boljitku, na lepšem i bolje gradu za sve građane Leskovca zajendo sa gradonačelnikom i njegovim timom. Nismo želeli da posle šest i po godina napornog rada na bilo koji način , a posebno ne ljudima koji to pokušavaju sa ulice, jurišem na gareisvan način, da udju u institucije da uđu na mesta i u institucije u koje se ulazi samo na izborima i samo voljom građana. Mi ćemo i dalje tolerisati sve ono što se dešava na ulicam, sve dotle dok je to na miran i civilizovan način – rekao je dr Predrag Ivanović, šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Leskovca.

Pogledaj takodje

Zadruga „Gradac voće“ iz Gradašnice primer dobre prakse u zadrugarstvu

Ministar Krkobabić i gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišli su danas zemljoradničku zadrugu „Gradac voće“ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *