Home / DRUŠTVO / Od Tončeva, 15 miliona udruženjima iz najnerazvijenijih opština
hotel bell

Od Tončeva, 15 miliona udruženjima iz najnerazvijenijih opština

Kabinet ministra zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Novice Tončeva, sa 15 miliona dinara finansira projekte od javnog interesa za 2021. godinu, koje će realizovati 33 udruženja sa teritorija izrazito nedovoljno razvijenih opština, odnosno lokalnih samouprava svrstanih u četvrtu kategoriju.

Projekti imaju za temu podršku zapošljavanju, uključivanje u kulturnu sferu života, povećanje bezbednosti, aktivno učešće u radu lokalne zajednice, podizanje svesti o zdravom načinu života, zaštitu životne sredine, kao i pomoć osobama sa invaliditetom i drugim marginalnim grupama. Krajnji rok za realizaciju projektnih aktivnosti je 1. decembar.

Među udruženjima, kojima je pružena finansijska podrška su dva vlasotinačka i jedno iz Lebana, jer ove dve opštine, uz Bojnik, u Jablaničkom okrugu spadaju u četvrtu kategoriju razvijenosti.

“Bezbedno dete“ iz Vlasotinca, realizovaće projekat “Osmeh deteta je sklonište sreće“, za koji je od pomenutog ministarstva dobilo 400.000, dok je Udruženju građana “Centar za edukaciju“ odobreno 600.000, za program “Čisto da blista“.

Projekat “Budi ekologičan“, Pokreta mladih snaga iz Lebana, biće sufinansiran sa 650.000. dinara.


Check Also

Sutra bez vode Donje Stopanje i nekoliko ulica u Vinarcu

Leskovački Vodovod obaveštava svoje potrošače da će bez vode sutra biti Donje Stopanje i nekoliko …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *