Home / DRUŠTVO / Obnova dela asfalta u Gornjem Bunibrodu
hotel bell

Obnova dela asfalta u Gornjem Bunibrodu

Obnavlja se 500 metara asfalta u centru sela, a radovi su vredni 4,5 miliona dinara

Nakon rekonstrukcije državnog puta ka Vlasotincu i asfaltiranja 800 metara ulica u mesnim zajednicama na istoku teritorije, grad ponovo ulaže u putnu infrastrukturu u ovom delu Leskovca:

– Cilja nam je da se, svake druge godine, vraćamo u ista sela i investiramo u ono što im je neophodno. Tu uvek konsultujemo odbornike i artikulišemo probleme žitelja. Trudimo se da delujemo blagovremeno. Ovde, u Gornjem Bunibrodu je rekonstrukcija pola kilometra puta počela pre pet dana i danas bi trebalo da se radovi okončaju, jer je asfaltiranje završnim slojem u toku.

Sa “SNL gradnjom“ i Preduzećem “Perica Jović“, grad ima vrlo plodnu saradnju i kao investitor vrlo je zadovoljan kvalitetom i dinamikom radova, pa je sigurno da će i ovoga puta ugovor biti ispoštovan.

– Urađen je izravnjavajući sloj od BNS-a, trenutno postavljamo završni sloj asfalta, pa ostaje da se samo urede bankine. Završetak radova očekujemo za dan-dva. Inače, uradili smo projekat za deonicu puta od Badinca do Guberevca, koji podrazumeva rehabilitaciju kolovoza u dužini od oko 3,8 kilometara, a kroz ugovor sa kojim krećemo, radiće se etapa od 500 metara. Radićemo iz nekoliko etapa. Kompletna dokumentacija je urađena, tako da ćemo ubuduće samo ugovarati radove.

Srđan Stojanović, odbornik u Skupštini iz ovog sela, naglašava da će rehabilitacija asfalta kroz selo žiteljima značiti mnogo, ali da su i rekonstrukcijom državnog puta prema Vlasotincu, dobili mnogo bolje infrastrukturne uslove. Kanal Tulovske reke je proširen, što znači da opasnosti od poplava više nema, a ono što bi olakšalo život i rad meštanima, jesu ulaganja u atarske puteve i sa ovim zahtevom će se Gornji Bunibrod obratiti gradu.

Check Also

Podeljen najnoviji Informator

Centralni naslov poslednjeg broja stranačkog glasila SNS-a jeste najava povećanja plata i penzija od 1. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *