Početna / DRUŠTVO / Obeležen „Svetski dan čistog vazduha“ na Kukavici
hotel bell

Obeležen „Svetski dan čistog vazduha“ na Kukavici

Mlađi članovi kluba PSK „Kukavica“ Leskovac su u nedelju, šetnjom obeležili manifestaciju na Kukavici/Liscu. Pored predavanja u prirodi o zaštiti vazduha, svetskom danu čistog vazduha i zdravom načinu života ali i o sve većem zagađenju vazduha, mladi planinari su imali prilike da prođu jednu lepu stazu od 15 km na kojoj se mogu videti kulturno, geografsko i istorijsko nasleđe našeg kraja.

Vidikovac „Klaten kamen“, staro selo Sutilica, spomenik palim borcima II svetskog rata, granitne stene Sokolica, zidine i lokalitet kulturno, istorijsko srednjevekovnog grada „Skobaljic grada“, crkvu Sv. Jovana Krstitelja – jedinstvenu u Republici Srbiji, hidroelektranu na reci Vučjanki iz 1903.god. ( drugu po izgradnji u Srbiji a trećoj u svetu ) i vodenice potočare na reci Vučjanki. Usput im je na svakom mestu objašnjen svaki pojam o lokalitetima.

Učili su o orijentaciji u prirodi i planini, biljnom i životinjskom svetu na planini Kukavici i kanjonu reke Vučjanke, pešačenju i planinarenju kao sportu i zdravom načinu života.

„Jedan lep dan, sadržajan i kvalitetan, sa pametnom i divnom decom našeg grada i kluba. Hvala Sasi Antiću, našem biologu i herpatologu i Srdjanu Stamenkoviću našem fudbalskom radniku koji su svojim predavanjima i učešćem pomogli da se ova manifestacija obeleži na jedan vrlo kvalitetan i inspirativan nacin – ističe vodic PSS – a i PSK „Kukavica“ – Dejan Savic.

Pogledaj takodje

U januaru procesuirano 10 slučajeva pretnji novinarima, od 1. marta aktivan SOS telefon za novinare kojima je ugrožena bezbednost

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *