hotel bell

Obeležen Dan opštine Bojnik

Svečanom sednicom Skupšine obeležen je Dan opštine Bojnik.

Mnogobrojne zvanice okupile su se juče u sedištu ove opštine, a prisutne je pozdravio predsednik Skupštine opštine Dragiša Dimitrijević.

Dimitrijević je naglasio da je opština Bojnik za proteklih godinu dana išla putem napredka i prosperiteta, a to je ostvareno zahvaljujući pojedincima i kolektivima koji su doprineli da Bojnik ostvari uslove za sveopšti razvoj. Ovaj dan kako je kazao Dimitrijević je večni zalog za dalje napredovanje zahvaljujući slavnom vojevanju predaka koji su oslobodili pustorečki kraj 7. oktobra 1918. godine.

Prisutne je pozdravio i predsednik opštine Bojnik, Nebojša Nenadović, koji je ovom prilikom istakao da iako je Bojnik opština na nepovoljnom geopolitičkom i geografskom području, zahvaljujući velikoj podrci Vlade je uspela da postane privlačno mesto za investitore. A u prilog tome govori Agroindustrijska zona u koju je uložena suma od milion evra i koja je infrastrukturno opremljena i čeka investitore.

Na svečanoj sednici Oktobarske nagrade opštine Bojnik ove godine dobili su prof. dr Dejan Antić, profesor Filozofskog fakulteta u Nišu za doprinos u promociji opštine Bojnik, Dejan Carević, direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, ekipa sela Orane za osvojeno prvo mesto u finalu Seoskih igara Sportskog saveza Srbije i Dejan Saitović za doprinos u pružanju podrške deci sa posebnim potrebama.

Zahvalnice su dobili Vladana Rajković iz Bojnika koja je najbolja odbojkašica Jablaničkog okruga u 2021. godini i Ustanova sporta Sportska hala Bojnik za obezbeđenje uslova za bavljenje sportom i rad sa decom školskog i predškolskog uzrasta.

Check Also

Jedan od devet automobila u Srbiji ima vraćenu kilometražu

Kada je u pitanju tržište polovnih automobila, svaka evropska zemlja ima slične probleme. Bilo da …

Оставите одговор