hotel bell

Novi trotoari, vertikalna i horizontalna signalizacija u ulicama Goce Delčeva i Partizanskoj

Radovi na uređenju trotoara u ulicama Goce Delčeva i Partizanskoj i postavljanju horizontalne i vertikalne signalizacije su pri kraju.

Deo grada oko Osnovne škole “Josif Kostić” dobio je novi izgled, što uz novu fasadu ove gradske škole ali i nove stambene objekte u ovom kraju daju potpuno drugačiju sliku ovog dela centra Leskovca.

-Rekonstrukcija pešačkih površina jedna je od bitnijih stavki u infrastrukturnom uređenju grada, a o tome svedoči i podatak da smo u toku letnjeg perioda uredili trotoare u pet ulica u centralnoj gradskoj zoni za šta je, iz gradske kase izdvojeno oko 33,4 miliona dinara. Nove trotoare možemo videti u ulicama Maksim Gorki, Cara Dušana, Radoja Domanovića, Ratka Pavlovića, Vojvode Mišića, a danas se izvode završni radovi na ugradnji behaton ploča i u ulicama Goce Delčeva i Partizanska. Vrednost radova u ove dve ulice iznosi oko 10,8 miliona dinara, a radovi su podrazumevali uređenje kolovoza na saobraćajnicama od asfalta, trotoarske površine su urađene od behaton ploča, ugrađeni su novi ivičnjaci, postavljeni su novi gajger slivnici, izvršeno je visinsko nivelisanje postojećih šaht poklopaca. Postavljena je vertikalna signalizacija i izvršeno je horizontalano obeležavanje saobraćajnica.
Radovi podrazumevaju i sadnju novih drvoreda u svim navedenim ulicama sa izradom metalnih štitnika oko sadnih mesta, a koja je predviđena jesenjom sadnjom – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Predsednik Saveta Mesne zajednice “Stojan Ljubić” Ljubomir Milovanović zahvalio je gradskoj vlasti na velikim ulaganjima u ovu mesnu zajednicu u poslednjih nekoliko godina.

Konferenciju za medije mogli ste da pratite UŽIVO na našoj Facebook stranici, a snimak možete pogledati klikom na link OVDE.

Check Also

Zašto su preklopni pametni telefoni odlični za gejming

U poslednjih nekoliko godina, svet mobilnog gejminga svedočio je izuzetnoj evoluciji, delimično vođenoj pojavom preklopnih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *