hotel bell

Novi nivo udobnosti: kampovanje u kombiju

Kako zamišljate savršeno kampovanje? Prva stavka je naravno kontakt sa prirodom. Lep pogled, svež vazduh, fizička aktivnost… Zatim dobro društvo, puno smeha, zabave i zanimljivih zajedničkih aktivnosti.

Međutim, možda je za vas bitna stavka i udobnost? Koliko razmišljate o udobnosti prilikom planiranja svog kampovanja? Da li su udoban dušek ili vreća za spavanje, udobna odeća i toplo ćebe jedini način da sebi osigurate udobnost tokom kampovanja?

Da li ste nekada razmišljali o kampovanju u kombiju? Koje su sve prednosti ove ideje i da li ona ima i mane saznajte u nastavku teksta.

Otkud sad kombi za kampovanje?

Kao što svi već znamo kombi je odličan za prevoz stvari i obično ga u tu svrhu i koristimo. Bilo da se selite u drugi stan ili kuću u istom gradu, ili čak u drugi grad, ukoliko nemate mnogo stvari kombi će vam odlično poslužiti. Međutim, da li ste se nekada zapitali “Za šta još može služiti kombi?”. Da li vam je nekada palo napamet da kombi možete preurediti u neku vrstu stambenog prostora?

Da, slobodno možemo reći da za vreme kampovanja vi stanujete u svojoj kamp prikolici ili šatoru. Jer to praktično i radite, zar ne? Dok su kamp prikolice već opremljene svim nameštajem koji vam je potreban za vreme kampovanja, ukoliko se odlučite za šator, moraćete da budete malo kreativniji. Međutim, postoji još jedna opcija, a to je da kombi pretvorite u prostor za kampovanje.

Prednosti kombija u odnosu na šator

Prednosti kombija u odnosu na šator su očigledne. Zapravo su iste kao i prednosti kamp prikolice u odnosu na šator. Pre svega, možete izbeći vremenske prilike onda kada vam ne odgovaraju, a uživati u njima kada su po vašoj volji. Kada imate mogućnost zatvorenog prostora na svom kampovanju, omogućavate sebi veću udobnost.

Ukoliko ste vi neko ko ne želi da svoje kampovanje provede u kamp prikolici, na prvi pogled vam se može učiniti da ni kampovanje u kombiju nije prava ideja za vas. 

Međutim, ne morate dodavati nikakav nameštaj u svoj kombi ako ne želite da se vaše mesto za kampovanje pretvori u dnevnu sobu. Možete ga prosto koristiti umesto šatora, sa dušekom ili vrećom za spavanje, jedino što će biti drugačije jeste čvršći i otporniji krov nad glavom.

Prednosti kombija u odnosu na kamp prikolicu

Ukoliko ste pak neko kome su komfor i udobnost bitna stavka prilikom kampovanja složićete se da, što više vaš prostor za kampovanje liči na vaš dom, to će veću udobnost pružati. Zato nam uglavnom više odgovara da imamo nameštaj ukoliko tražimo udobnost više nego avanturu. Zato biramo kamp prikolicu u odnosu na šator.

Dok polovnu kamp prikolicu možete naći na nekom od sajtova za polovnu prodaju za nešto manje od 2000 evra, pitanje je koliko ćete morati novca da uložite u nju kako biste je renovirali tako da zadovolji vaše potrebe i očekivanja. U ovom slučaju kombi može biti prava opcija za vas.

Ukoliko već posedujete kombi a niste planirali dodatan trošak kupovine i renoviranja kamp prikolice, uz samo malo kreativnosti i truda svoj kombi možete pretvoriti u pravi udobni kutak za kampovanje.Međutim, obratite pažnju na to da ni jedan prostor za kampovanje ne može zameniti vašu toplu i udobnu dnevnu sobu. Zato se dobro opremite svime što vam je neophodno pre nego što krenete na put, pogotovo ukoliko planirate da kupujete u zimskom periodu.

Kako kombi pretvoriti u prostor za kampovanje

Verovatno ste puno puta videli primere kako su drugi ljudi na razne kreativne načine uredili svoj prostor za kampovanje. Ovakve slike su danas vrlo popularne i možete ih videti na svakoj društvenoj mreži. Da li ste ponekad poželeli da i vi imate tako savršeno uređen i skladan prostor samo za sebe? Verujte, uopšte ne mora biti komplikovano koliko deluje.

Uz samo malo kreativnosti i dobre volje, vrlo brzo i lako možete opremiti svoj kombi baš onako kako vi želite. Udoban dušek, neka lepa šarena posteljina, toplo ćebe i par udobnih jastuka. To je sve što vam je potrebno kako bi vaš kutak za kampovanje bio udoban. Što se dekoracije tiče, oslobodite svoju maštu i možda ćete se iznenaditi rezultatom.

Nadamo se da smo vam bar zagolicali maštu ovom idejom. Ukoliko ste početnik, obavezno se dobro informišite o samom kampovanju, kako sve funkcioniše i na šta je sve bitno obratiti pažnju. A kada dobro utemeljite svoje znanje, možete početi sa eksperimentisanjem.

Da li vas je ovaj tekst naveo da se odlučite za kampovanje u kombiju? U zavisnosti od toga koliko ćete se posvetiti ovom poslu i a od vaše kreativnosti i domišljatosti zavisi koliko ćete novca morati da utrošite. Svakako će to biti jedno zabavno i nezaboravno iskustvo koje će razviti vašu kreativnost.

/ PR /

Check Also

Većnici u Vlasotincu pomažu penzionerima da se prijave za penzionerske kartice

Svi penzioneri zainteresovani za izradu penzionerske kartice, koji se još uvek nisu prijavili, mogu to …

Оставите одговор