hotel bell

Nova, savremena oprema za vatrogasce u Leskovcu i Jablaničkom okrugu

Decenijama zapostavljen i zastareo, vozni park i oprema vatrogasno spasilačkih jedinica u Leskovcu i Jablaničkom okrugu se obnavlja i modernizuje.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je danas sa saradnicima leskovačke vatrogasce i spasioce koji su u okviru velikog projekta Ministarstva unutrašnjih poslova dobili novi, savremenu opremu.

-Ovo je treće vozilo koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova obezbedilo leskovačkim vatrogascima i upućujem veliku zahvalnost zbog toga. Vrednost ovog vozila je 240 hiljada evra, dok je ukupna vrednost prethodna dva koja su stigla u naš grad 415 hiljada evra. U jedinicu je stigao i džip vrednosti 22 hiljade evra za obilazak terena. Možemo da kažemo da je preko 670 hiljada evra stiglo u naš grad u prethodnim mesecima ovim putem“ – rekao je gradonačelnik danas i čestitao Vatrogasno-spasilačkoj jedinici na Oktobarskoj nagradi, Medalji, koja je dodeljena na Dan grada Leskovca, 11. oktobra 2019. godine – Impresivno je bilo to što ste ranijih godina sve radili sa slabom i zastarelom opremom, a siguran sam da ćete sa ovako savremenom biti mnogo brži i efikasniji. U svoje ime i ime grada zahvaljujem još jednom i čestitam na zasluženo dobijenoj Oktobarskoj nagradi, jer vaše zalaganje i požrtvovanost zaslužuju respekt od strane svih naših sugrađana“ dodao je gradonačelnik Cvetanović i podsetio da je i grad pomagao jedinicu opremom poput pumpi za pranje vozila i opreme, vatrogasnh naprtnjača, specijalnih mlaznica za gašenje požara, prikolica za prevoz motornih sanki i drugom vatrogasnom opremom.

Načelnik Odeljenja Sektora za vanredne situacije MUP-a u Leskovcu Ivica Ranđelović, je istakao kako ova oprema mnogo znači jednici.

-Ovim osavremenjivanjem smo na dobrom putu da rešimo sve probleme sa kojima smo se susretali zbog zastarele opreme. Sada kada imamo mnogo bolje uslove trudićemo se da još bolje radimo, a sve u cilju povećanja bezbednosti svih naših sugrađana. Zahvaljujem gradonačelniku Cvetanoviću koji nam pruža veliku podršku, koji izdvoji vreme da nas poseti, ovim ljudima u jedinici to puno znači, prija nam i obavezuje nas da nastavimo sa što boljim radom – naglasio je Ivica Ranđelović.

Saša Jovanović, zamenik komandanta Sektora za vanredne situacije opisao je tehničke detalje vozila i opisao način upotrebe istog.

Check Also

Kako postupiti u slučaju saobraćajne nezgode?

Saobraćajne nezgode su čest i neizbežan deo svakodnevnog života. U takvim situacijama, šteta nastala povredama …

Оставите одговор