hotel bell

Nova saobraćajnica u “Zelenoj zoni”, Cvetanović rekao da je Leskovac najbolji saveznik domaćim investorima

U Zelenoj zoni, na severnom ulazu u Leskovac, danas su završeni radovi na izgradnji nove saobraćajnice koja će omogućiti dalju izgradnju i razvoj ove poslovne zone.

-Znate da je predsednik Vučić početkom godine otvorio fabriku Aptiv, investicija je vredna 25 miliona evra. Tada smo ugovorom predvideli da zaposle 2.000 radnika a ovde već radi 1.500 radnika, a siguran da će biti i svih 3.000 radnika. Dobro je da konkurencija među privrednicima postoji i što mnogi radnici koji su stekli praktično iskustvo prelaze iz fabrike u fabriku, za boljim uslovima i većim platama, pa se tržište rada pomera u pravom smeru – rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Aptiv je prvi veliki inostrani investitor u Zelenoj zoni, a prvi u pravom smislu domaći, odnosno leskovački investitor, je kompanija “Statovac” koja je kupila zemljište za izgradnju velikog distributivnog centra.

-Prošle godine smo uradili 500 metara saobraćajnice, sa parkingom za zaposlene ali i za dovoženje sirovine i odvoz gotovih proizvoda. Dokaz d asmo od ničega napravili uspešan projekat je i dolazak domaćeg proizvođača “Statovac”. Da bismo praktično postali najbolji mogući saveznik domaćim investitorima i sado smo izdvojili 33 miliona dinara za investicije i asfakltiranje oko 400 metara saobraćajnice, sa trotoarskim površinama i uličnom rasvetom – dodao je Cvetanović.

Check Also

Uprava carina prodaje 9 automobila, 3 motocikla i prikolicu – detalji o licitaciji

Na sajtu Uprave carina počelo je prijavljivanje zainteresovanih za javnu prodaju trajno oduzetih vozila koju …

Оставите одговор