Početna / DRUŠTVO / Nova saobraćajnica u „Zelenoj zoni“, Cvetanović rekao da je Leskovac najbolji saveznik domaćim investorima
Reklama

Nova saobraćajnica u „Zelenoj zoni“, Cvetanović rekao da je Leskovac najbolji saveznik domaćim investorima

Reklama

U Zelenoj zoni, na severnom ulazu u Leskovac, danas su završeni radovi na izgradnji nove saobraćajnice koja će omogućiti dalju izgradnju i razvoj ove poslovne zone.

-Znate da je predsednik Vučić početkom godine otvorio fabriku Aptiv, investicija je vredna 25 miliona evra. Tada smo ugovorom predvideli da zaposle 2.000 radnika a ovde već radi 1.500 radnika, a siguran da će biti i svih 3.000 radnika. Dobro je da konkurencija među privrednicima postoji i što mnogi radnici koji su stekli praktično iskustvo prelaze iz fabrike u fabriku, za boljim uslovima i većim platama, pa se tržište rada pomera u pravom smeru – rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Aptiv je prvi veliki inostrani investitor u Zelenoj zoni, a prvi u pravom smislu domaći, odnosno leskovački investitor, je kompanija „Statovac“ koja je kupila zemljište za izgradnju velikog distributivnog centra.

-Prošle godine smo uradili 500 metara saobraćajnice, sa parkingom za zaposlene ali i za dovoženje sirovine i odvoz gotovih proizvoda. Dokaz d asmo od ničega napravili uspešan projekat je i dolazak domaćeg proizvođača „Statovac“. Da bismo praktično postali najbolji mogući saveznik domaćim investitorima i sado smo izdvojili 33 miliona dinara za investicije i asfakltiranje oko 400 metara saobraćajnice, sa trotoarskim površinama i uličnom rasvetom – dodao je Cvetanović.

Pogledaj takodje

Svečanom liturgijom Sveta Petka obeležena u istoimenom hramu u Rudaru

Povodom današnjeg praznika Sveta Petke, Njegovo Preosveštenstvo episkop niški G. Arsenije služio je Svetu Liturgiju …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *