Niš: Počela izgradnja fekalnog kolektora kod naselja Vinogradi

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

 

Na putu između Donjeg Međurova i naselja Vinogradi u Nišu počeli su radovi na izgradnji fekalnog kolektora, čime će biti rešen problem koji godinama unazad muči stanovnike ovog dela grada.

Deonica koja se radi duga je 691 metar, a postavljaju se cevi prečnika 400 milimetara.

Radove je danas obišao gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić i Boban Džunić, predsednik Gradske opštine Palilula, na čijoj teritoriji se nalaze ova naselja.

– To je nešto što je civilizacijski, živimo u 21. veku. Neko ko je projektovao nije mislio na takav način, tako da su se sve otpadne vode žitelja naselja Vinogradi slivale niz put. To će sada da se promeni. Postavlja se kolektorski sistem, a nakon završetka ovih radova ceo put će biti saniran, rekao je prvi čovek Grada Niša Zoran Perišić.

Prema rečima predsednika opštiine Palilula, Bobana Džunića, bitno je da se ovaj posao radi sistemski, a ne da se najpre završava putna mreža, da bi se nakon toga raskopavalo.

– Kada se radovi završe, očekujem da će ovaj put biti presvučen novim asfaltom, kao što se nadam i da ćemo i ka Donjem Međurovu krenuti u rekonstrukciju puteva, naglasio je Džunić.

Vrednost ovih radova je nešto preko 6,5 miliona dinara, a rok za završetak je 60 dana. Izvođač je MDS „Inženjering“, a nadzor vrši Direkcija za izgradnju Grada Niša.

Check Also

Policija poziva građane da predlože deonice puta na kojima će biti pojačana kontrola

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će pripadnici Uprave saobraćajne policije …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *