NIKOLA MLADENOVIĆ HEROJ LESKOVCA: Mladi policajac, nekadašnji fudbaler, spasio ženu – sprečio je da skoči sa mosta

Nikola Mladenović je heroj Leskovca! Mladi policajac, nekadašnji fudbaler, sprečio je ženu da skoči sa mosta: “Vodio sam se instinktom, bila je vidno uznemirena” – rekao je Nikola za Telegraf.

Kako za Telegraf.rs kaže Nikola, po prijavi da jedna ženska osoba preti da će skočiti sa mosta, ubrzo je sa kolegom stigao na lice mesta gde su zatekli ženu koja je bila vidno uznemirena.

Mladi COPO pripravnik koji je svoju hrabrost i veliko srce pokazao 29. maja u Ulici Miloša Obilića u Leskovcu kada je zajedno sa kolegom spasao život jednoj ženi, vodio se toga dana, kako kaže, svojim instinktom. Nikolu Mladenovića osećaj nije prevario i već kao pripravnik dokazao je da je dostojan ove humane i opasne profesije. Kako za Telegraf.rs kaže Nikola, po prijavi da jedna ženska osoba preti da će skočiti sa mosta, ubrzo je sa kolegom stigao na lice mesta gde su zatekli ženu koja je bila vidno uznemirena.

Kolega i ja smo završili smenu i odlaskom na lice mesta zatekli smo ženu koja je bila sa svojim nevenčanim suprugom. Primetili smo da se raspravljaju i da je ona vidno uznemirena. Ona je bila sa one druge, opasnije strane mosta i kolega i ja smo dolaskom na lice mesta zatekli ženu koja je bila vidno uznemirena. Iz automobila smo brže bolje stigli do nje i preneli sa druge strane na bezbedno. To sve se brzo izdešavalo i na svu sreću prošlo je sve kako treba – priča Nikola.

Pristup osobi koja ima suicidne namere mora biti izuzetno pažljiv, a kako Nikola kaže, u ovoj situaciji vodio se instinktom i nije pokušavao da uspostavi verbalni kontakt sa ženom već je odmah fizički sprečio u ovoj nameri.– Sve zavisi od situacije. Procenio sam da je u ovom slučaju najbezbednije da što pre stignemo do nje jer možda postupak da započnem konverzaciju sa njom može dodatno da je uspaniči i izvrši to što namerava. Odlučio sam da je najbolje da odreagujem tako i moj instinkt me je na to terao. Izvršio sam intervenciju kako treba i mislim da smo postupili na najbolji mogući način u najkraćem vremenu – priseća se Nikola.

Manje – više gledamo našu bezbednost u trenutku intervencije jer mi imamo prioritet da sačuvamo živote građana. Zahvaljujući profesorima i starešinama koji su nas obučili za takve situacije uvek smo spremni za slične intervencije – istakao je Nikola.

Autor: Katarina Petrović

Izvor: Telegraf.rs

Foto: privatna arhiva

Check Also

REPUBLIČKI TRANSFER: Iz budžeta Srbije uplaćeno 300 miliona iz prethodnih meseci, na računu gradskog budžeta 423 miliona dinara

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović saopštio je danas na konferenciji za medije u Donjoj Jajini …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *