Home / DRUŠTVO / NEMA NOVIH MERA! Krizni štab nije prihvatio zahtev medicinskog dela da se na 10 dana uvede zabrana okupljanja i skrati radno vreme do 17 časova, a da se nakon toga uvedu Kovid propusnice
hotel bell

NEMA NOVIH MERA! Krizni štab nije prihvatio zahtev medicinskog dela da se na 10 dana uvede zabrana okupljanja i skrati radno vreme do 17 časova, a da se nakon toga uvedu Kovid propusnice

Danas je u Beogradu održana dugo čekana sednica Kriznog štaba na kojoj nije doneta nijedna nova odluka.

Medicinski deo kriznog štaba predložio je da se na period od 10 dana uvedu određene restruktivne mere.

– Medicinski deo Kriznog štaba je zahtevao da uvedemo najmanje deset dana mere zabrane javnog okupljanja iznad pet osoba, skraćanje radnog vremena do 17 časova za sve delatnosti osim esencijalnih u vezi sa hranom, gorivom i lekovima i uslužnih medicinskih i zanatskih delatnosti i ukoliko to rezultira smanjenjem broja zaraženih onda da se pristupi korišćenju kovid propusnica – rekla je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić koja se jedina pojavila pred novinarima po završetku sednice Kriznog štaba.

Ona je naglasila da je ova odluka doneta uz ogradu lekara koji su tu, kako je rekla, „da savetuju“.

– Razgovarali smo dugo o tome. Ja i dalje smatram da bi ove mere dovele do toga da se brže smanji broj zaraženih, ali bi takođe dovele do toga da ponovo stane imunizacija. Kada smo imali mali broj zaraženih imali smo dve nedelje 48 odsto vakcinisanih. Krajnja mera je samo i isključivo vakcinacija. To je zaključak Kriznog štaba, uz ogradu lekara iz Kriznog štaba – istakla je Ana Brnabić.

Na snazi ostaju mere obaveznog nošenja maske u zatvorenom prostoru, održavanja fizičke distance i zabrana okupljanja više od 500 ljudi.

Check Also

Sa Koronom preminule još 53 osobe, pozitivna trećina testiranih – Na bolničkom lečenju više od 6.600 ljudi

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je, od poslednjeg izveštaja, na koronavirus …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *