Nagradni izlet za najuspešnije učesnike u organizaciji Doma kulture Brestovac

U subotu, 19. maja, Dom kulture Brestovac organizovao je nagradni izlet za pobednike raznih takmičenja. Izlet je bio namenjen talentovanim pevačima izvornih narodnih pesama sa takmičenja “Izvor”, nagrađenima na pesničkom konkursu “Moravske elegije” u čast Branku Miljkoviću, kao i učenicima koji su ostvarili uspeh na likovnim konkursima “Ljubav i vinogradari” i “Vaskršnje radosti”.

Deca su na izletu bila u pratnji svojih nastavnika, saradnika i članova žirija. Prva destinacija bio je manastir Lešje, gde su ih dočekale sestra Serafima i toplina njenog gostoprimstva. Sledeća stanica bila je izletište Grza, gde su posetili gornje i donje jezero, kao i vrelo reke Grze.

Pauza u etno selu Balašević bila je prilika za odmor i uživanje u autentičnom ambijentu, a potom je usledila poseta Zavičajnom muzeju u Sokobanji. Poslednja tačka izleta bila je spomen soba nobelovca Ive Andrića u hotelu Moravica, gde su se učenici upoznali sa njegovim životom i radom tokom boravka u Sokobanji.

Organizatori su izrazili zahvalnost svima koji su doprineli uspehu ovog izleta.

“Napojili smo oči prelepim predelima prirode Srbije, uživali u rečima o veri i tradiciji, ali i dogodovštinama našeg nobelovca Ive Andrića,” izjavili su iz Doma kulture Brestovac.

Izlet je bio prilika za mlade talente da se nagrade za svoj trud i postignuća, ali i da se inspirišu prirodnim lepotama i kulturnim bogatstvima Srbije.

Check Also

Žurka za male maturante 20. juna na gradskom trgu

U četvrtak 20. juna od 20:00 časova, na gradskom trgu u Leskovcu, Grad Leskovac i …