Početna / DRUŠTVO / Nagrade najboljima na likovnom konkursu „Igraj za život, droga jok bre“
Dionis Restoran Leskovac

Nagrade najboljima na likovnom konkursu „Igraj za život, droga jok bre“

U Leskovačkom kulturnom centru večeras su uručene nagrade na likovnom konkursu „Igraj za život, droga jok bre“.

Konkurs je organizovao Odbor za prevenciju bolesti zavisnosti i borbu protiv verskih sekti Grada Leskovca, a nagrade najboljima na konkursu uručio je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Postoje različiti načini plasiranja informacija i poruke o štetnom uticaju droga i verskih sekti. Jedan od njih je i putem likovnih radova učenika srednjih i osnovnih škola, kada postoji dvosmerna razmena informacija. Sem što učenici obogaćuju svoje znanje o štetnosti zloupotrebe psihoaktivnih supstanci s jedne strane, s druge strane saradnici i članovi odbora putem likovnih radova dolaze do saznanja šta koji uzrast smatra zdravim stilom života. Ta saznanja predstavljaju veoma značajne informacije odboru u kom pravcu treba da usmerava svoje preventivne aktivnosti – rekla je dr Jelena Mihajlović, predsednica Odbora.

Odluku o nagradama doneo je žiti u sastavu Bratislav Anđelković, akademmski slikar i profesori Jelena Mihajlović i Bojan Konstatinović.

U kategoriji od I do IV razreda prvu nagradu je osvojio Nemanja Đokić, a drugu Ana Đokić, učenici drugog razreda OŠ Branko Radićević iz Brestovca, izdvojeno odeljenje u Kutlešu. Interesantno je da je reč o blizancima. Treću nagradu osvojio je Miloš Šaronjić iz OŠ Svetozar Marković iz Leskovca.

U kategoriji od V do VIII razreda najbolji je Luka Stamenković, učenik petog razreda OŠ „Vuk Karadžić“, drugi je Mlađan Mitrović, sedmi razred OŠ „Bora Stanković“ Bunuški Čifluk i treća Andrea Stojanović, peti razred OŠ „Vuk Karadžić“.

Kod srednjoškolaca najbolji rad imao je Nemanja Stanković, drugi je Darko Stefanović, a treća Anđela Kotlaja. Svo troje su učenici četvrtog razreda Škole za tekstil i dizajn.

Specijalnu nagradu dobila je ŠOSO „11. oktobar“.

Pogledaj takodje

U Leskovcu 16 novoobolelih, novi slučajevi i u Vlasotincu, Lebanu i Medveđi – Među zaraženima i dvoje dece do 5 godina

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Leskovac od jutros, u Jablaničkom okrugu zabeležen je novi …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *