Na vrh brda – sportski teren i dečije igralište

U Mesnoj zajednici Hisar, gotovo na vrh brda, napravljen je novi sportski teren i igralište za decu.

– Na mestu koje je nekada bilo uraslo u travu i šipražje na Hisaru, nikao je teren za male sportove, na kome će mališani i omladina moći da igraju mali fudbal i basket. Takođe su, u saradnji sa JKP „Grdelica“ ovde postavljeni i mobilijari za najmlađe, eko tobogan, klackalice sa ljuljaškama. Radove je finansirala Mesna zajednica Hisar, koja je uložila 500.000 dinara, a u uređenje terena učestvovali su i sami meštani – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović prilikom obilaska ovog sportskog terena usečenog brda koji se nalazi gotovo na vrhu brda Hisar.

Gradonačelnik je podsetio na značajna ulaganja lokalne samouprave u Mesnoj zajednici Hisar.

– U ovoj mesnoj zajednici urađeno je još mnogo toga. Još jedan teren za male sportove izgrađen je u blizini A-TE-DE-a, brdo Hisar je ozelenjeno sadnicama crnog bora, a očišćeno je 8 divljih deponija. Rešavaju se i brojni komunalni problemi. Rešen je problem vodosnabdevanja i kanalizacije za jedan deo ulice Žrtava fašizma, u kome meštani do sada nisu imali adekvatne komunalne uslove. Takođe je, nedavno, u toj ulici očišćen kanal za odvođenje atmosferskih voda, koji je do skora bio zatrpan otpadom. Sređena je zgrada Mesne zajednice, a postavljene su i tri oglasne table na Svetoilijskoj i u ulici Rade Svilara. Očišćen je i uređen Spomen-park što nije urađeno poslednjih 30 godina, a u planu je da u narednom periodu ovom mestu potpuno vratimo stari sjaj. Sve ovo što se radi je dokaz da ne zapostavljamo nijednu mesnu zajednicu, nijedan deo grada. Trudimo se da zadovoljimo potrebe svih građana i rešimo brojne probleme u gradu koji nisu rešavani decenijama – istakao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

S. Stamenković

Check Also

REPUBLIČKI TRANSFER: Iz budžeta Srbije uplaćeno 300 miliona iz prethodnih meseci, na računu gradskog budžeta 423 miliona dinara

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović saopštio je danas na konferenciji za medije u Donjoj Jajini …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *