hotel bell

Na sajmu turizma u Beogradu i leskovačka „Roštiljijada“ i „Karneval“

Turistička organizacija grada Leskovca će  u periodu od 24. do 27. marta predstavitikompletnu turističku ponudu grada  na 43. Međunarodnom sajmu turizma, najznačajnijem turističkom događaju u zemlji I regionu jugoistočne Evrope.

Posle jednogodišnje pauze, pod sloganom “Između planina i mora” , Sajam turizma je usmeren ka oporavku i obnovi turističkog ambijenta, kao i promociju trendova i inovacija koje će oblikovati budućnost turističke industrije.

Već prvog dana Sajma, štand Turističke organizacije grada Leskovca koji je smešten na vrlo atraktivnoj I frekfentnoj lokaciji u hali 4,  privukao je veliku pažnju posetilaca, a bio je  zanimljiv i za brojne medijske kuće koje  su kreirale promotivne priloge u kojima će Leskovac predstaviti kao  atraktivnu turističku destinaciju.

Današnje predstavljanje  upriličila je i promocija  “Roštiljijade”, na kojoj su svoje kulinarsko umeće i veštine pokazali učenici Akademije strukovnih studija Južna Srbija, odsek Viskova poslovna škola Leskovac.Brojni posetioci su uživali u ukusima i mirisima leskovačke kuhinje koje je na samom vrhu kada je reč o znamenitostima našeg kraja.

Direktor TOL-a, Nebojša Kocić je u svom obraćanju tokom promocije podsetio sve prisutne da je prošlogodišnja “Roštiljijada” dobitnik najprestižnije nagrade iz oblasti turizma “Turistički cvet” i proglašena za nabolju manifestaciju u Republici.

“Roštiljijada” je respektabilna manifestacija, lider među gastronomskim manifestacijama,  jedna od najposećenijih manifestacija u Srbiji, a naš grad je učinila prestonicom roštilja i označila ga kao nezaobilaznu turističku destinaciju.Fokus našeg ovogodišnjeg predstavljanja na Sajmu turizma  su naše najveće manifestacije “Roštiljijada” I “Karneval”, ali ćemo se potruditi  da na najbolji mogući način predstavimo i prezentujemo i sve znamenitosti našeg grada počev od kulturno-istorijskih spomenika, prirodnih potencijala, kao i gastronomije po kojoj smo nadaleko poznati,a sve  sa namerom da ugostimo veliki broj turista  iz čitavog sveta – kazao je Kocić.

Promociju su ulepšane i maskote  koje su delile flajere u kojima se najavljuje predstojeća “Roštiljijada”.

Štand Turističke organizacije grada Leskovca posetili su direktor Agencije za turizam Severne Makedonije Ljupčo Janevski, direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović, direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popovići naš poznati  filmski i pozorišni glumac koji se proslavio u kultnim serijama – Aleksandar Dunić.

Tokom četvorodnevnog trajanja, Sajam će pratiti  niz raznovrsnih sadržaja izložbenog, promotivnog, edukativnog i zabavnog karaktera, koji će, nadamo se  opravdati očekivanja svih učesnika i posetilaca jedne od najposećenijih sajamskih manifestacija na Balkanu. Ova značajna turistička smotra je i prilika da se dodatno učvrste postojeće saradnje sa kolegama i  uspostave novi kontakti.

Check Also

Treće mesto za Tanju Antić u disciplini sportskog hodanja

Ovog vikenda 28/29 januara 2023. god u Beogradu je održano Prvenstvo Srbije u dvorani za …

Оставите одговор