Home / DRUŠTVO / Na lokalnim izborima u Medveđi, nadmeće se sedam lista: Pravo glasa ima 6.178 birača
hotel bell

Na lokalnim izborima u Medveđi, nadmeće se sedam lista: Pravo glasa ima 6.178 birača

Članovi Opštinske izborne komisije danas prisustvuju štampanju glasačkih listića za lokalne izbore, jer će žitelji Medveđe, u nedelju, osim za poslanike u Narodnoj skupštini i predsednika Republike, glasati i za svoje predstavnike u lokalnom parlamentu

Prema rečima predsednika Opštinske izborne komisije, Ivana Kostića, gotovo sve je spremno za izbore, koji se u Medveđi i još 10-ak lokalnih samouprava, održavaju na tri nivoa.

– Za lokalne izbore imamo prijavljeno sedam lista. To su: 1. Aleksandar Vučić-Zajedno možemo sve, 2. Ivica Dačić-premijer Srbije, 3. Za razvoj Medveđe, 4. Doktor Vojislav Šešelj-Srpska radikalna stranka, 5. Grupa građana “Medveđa ima bolje-Miloš Drašković“, 6. Za Medveđu-manjinska lista i 7. Partija za demokratsko delovanje-Šaip Kamberi- manjinska lista. Glasaće se na 25 biračkih lista, a pravo da bira ima 6.178 žitelja Medveđe. Lokalni parlament broji 25 odbornika.

Prema Kostićevim rečima, sve predizborne radnje su protekle bez ikakvih problema i nepravilnosti, što je ustanovila i delegacija OEBS-a, a ostalo je još da se danas završi štampanje glasačkih listića za lokalne izbore, koji će biti bele boje.

Check Also

Koliko je Leskovac prihodovao od Roštiljijade?

Ovogodišnji prihod sa turističko privredne manifestacije Roštiljijada iznosi 6 miliona 530 hiljada 304 dinara. Ovo …

Оставите одговор